Helsingin NMKY – LoKoKo Bisons 77-78 (35-41)

Vuoden viimeisessä ottelussa sunnuntaina Bisons kohtasi Helsingin NMKY:n. Kauden avausottelussa lokakuun alussa Bisons kukisti Namikan pistein 82-66. Nyt vastassa oli voitonnälkäinen kotijoukkue, joka vietti samalla seuran pikkujouluja kauden ennätysyleisönsä edessä. Tällä kertaa kamppailu voitosta ratkesi vasta viimeisen pelisekunnin aikana.

Pelin alussa Joshua Caldwell otti Namikalta pelihaluja pois muutamalla blokillaan. Kaaren taakse vapaaksi jäänyt Namikan Tuure Takala oli tarkkana ja heitti pari kolmosta sukkaan. Bisons kiri tasoihin Sebastian Bookerin kolmosella, mutta Namikan Sami Tahvanainen vei kotijoukkueen 18-17 johdossa lyhyelle tauolle.

Jälleen hieman sekavan ensimmäisen jakson jälkeen Bisons löysi otteisiinsa tasaisuutta. Esko Salonen ja Sebastian Booker hyökkäsivät aktiivisesti korille ja Namika oli pakotettu rikkomaan. Tuure Takala jatkoi hyviä otteitaan ja Jyri Eboreime sai muutaman laadukkaan onnistumisen tililleen. Siinä missä Bisons tuskaili kolmostensa kanssa, Namika pysyi pelissä mukana erinomaisen kolmosprosenttinsa ansiosta. Markus Vallilan ajatuessa virhevaikeuksiin, Sebastian Booker vei Bisonsin kuuden pisteen johtoasemaan. Kun hetkeä myöhemmin Rasmus Marttinen osui kaukaa, oli Namika pakotettu aikalisälle. Puoliajalla tilanne oli kutkuttava 35-41.

Bisonsin musta hetki sattui kolmannen jakson alkuun. Bisonsin kolisuttaessa rautoja, Namika veti pariminuuttisen 10-4 ja tilanteeksi tasan 45. Hetkeä myöhemmin Esko Salonen vaati korinsa päätteeksi virhettä puolustajalleen, jonka tuloksena oli tekninen virhe Saloselle. Namika vei tasaisen jakson lopulta 21-19. Bisonsin johto 30 min jälkeen oli 60-56. Jakson lopussa Namikan Jyri Eboreime sai protestoinnistaan myös teknisen virheen.

Juho-Matti Henttosen muutama tärkeä onnistuminen avasi Bisonsille mahdollisuudet voittoon viimeisen jakson alussa. Tilastollisesti vähän heittoja ottanut Joshua Caldwell vei Bisonsin jo kymmenen pisteen johtoon 63-73. Vahvaa jaksoa pelannut Karri Kallela loi kolmella peräkkäisellä korillaan uskoa kotijoukkueeseen. Bisonsille sattui lopussa muutama pallonmenetys, joiden seurauksena Teemu Koskinen tasoitti ottelun, kun aikaa oli jäljellä 1:21. Seuraavissa tilanteissa Bisons sortui jälleen menetykseen sekä 24 sekunnin rikkeeseen. Kallela sai heiton ilmaan 12 sekuntia ennen loppua, mutta Bisonsin onneksi heitto ei mennyt koriin. Juho-Matti Henttonen haki puolustuslevypallon ja sekuntia ennen täyttä aikaa hakeutui tasatilanteessa vapaaheittoviivalle Kallelan virheen ansiosta. Henttonen kesti paineet ja heitti Bisonsin pisteen edelle. Toisen Henttonen heitti tahallaan ohitse, jonka vuoksi Namika ei saanut enää kunnollista heittoa aikaiseksi. Kausi päättyi todellisen trillerin voittoon 77-78!

Namikan Tuure Takala oli joukkueensa tehokkain: 20 pistettä ja 5 syöttöä.

Bisonsilta jopa viisi pelaajaa keräsi yli 10 pistettä: Tehokkaimmat Sebastian Booker sekä Esko Salonen 14 p. Viime kauden joukkuettaan vastaan pelannut Petteri Ruutiainen keräsi lähes tupla-tuplan 9 p ja 10 levypalloa.

Huomioitavaa ottelussa oli Bisonsin heikko kolmosprosentti 3/13 = 23 % sekä pallonmenetyksiä syntyi jopa 20 kpl. Jälleen lukuisa määrä hukattuja vapaaheittoja oli ratkaista ottelun kotijoukkueen hyväksi.

Bisons palaa pelikentille 7.1 kun se kohtaa kotonaan Aalto-Basketin.