050 542 5430 lokoko@lokoko.fi
Helsingin NMKY – LoKoKo Bisons 69-79 (40-40)

Sunnuntain odotettu Aubrey Colemanin comeback ei jättänyt kylmäksi. Suoraan lentokentältä otteluun napattu Coleman oli ulkona joukkueen kuvioista, mutta ratkaisi ottelua henkilökohtaisella taidollaan.

Päävalmentaja Arttu Mannelin antoi Colemanille heti paljon luottoa, lyöden miehen suoraan aloitusviisikkoon yhdessä viime viikot Vilppaan kanssa pelanneen Riku Laineen seuraksi. Alku ei tarjonnut joukkuepelin hienouksia, mutta Coleman sai onnistumisia nopeasti. Coleman nakutti starttiin 13 pistettä ja esiintyi kentällä pirteästi.

Toisella jaksolla nähtiin tasainen alku, jonka jälkeen vieraiden otteet passivoituivat. Erik Waxlax ja Sakari Laakso kirivät Bisonsin johdon lähes olemattomiin. Riku Laineen eu-virheen seurauksena Namika pääsi tasoittamaan ottelun tauolle. Ricky Waxlax teki hyvää työtä Colemanin puolustuksessa, tuloksena vain 2 tehtyä pistettä. Levypallopeli kääntyi jaksolla Namikan hyväksi, joka edesauttoi kotijoukkueen vahvaa jaksoa. Bisonsin peli pysähtyi kaarelle, pallonliike loppui ja peli passivoitui.

Kolmannella jaksolla Bisons pääsi heti alkuun juoksemaan nopeita hyökkäyksiä ja nousi ottelussa jälleen johtoon. Namika oli ajoittain huolimaton ja toisaalta Bisons sai nostettua puolustuksen intensiteettiä. Coleman pelasi jälleen vahvan neljänneksen ja viimeisteli 10 pistettä.

Peli näytti ratkeavan heti neljännen jakson alussa, kun Bisons karkasi 54-71 johtoon. Heti perään Namika kuitenkin veti 8-0 runin ja pakotti Bisonsin aikalisälle. Waxlaxin veljekset nostivat Namikan vielä kuuden pisteen päähän ja Bisons sai taistella ottelussa loppuun asti. Bisons kuitenkin selvitti Namikan prässin ja korjasi voiton kymmenen pisteen erolla.

Coleman oli ottelun hahmoja viimeistellen 28/5/4 tilastot. Coleman toi Bisonsiin rauhallisuutta varsinkin vapaaheittopeliin (8/8) ja onnistui Bisonsin ainoaksi jääneissä kolmosissa (2/19). Marcus White valittiin raadin mielestä ottelun parhaaksi, esiintyen edukseen huimalla levypallopelillään (22/17). Bisonsin kotimaiset olivat vaikeuksissa ja penkiltä tuli apuja vain kuuden pisteen verran. Ennen lauantain ToPo-ottelua Coleman saa joukkueen kanssa yhteisiä treenejä alle ja ennenkaikkea lepoa pitkän matkustamisen jälkeen. Ensi viikonlopun kotiottelussa voidaan nähdä Colemanin todellinen nykykunto.