Korikouvot – LoKoKo Bisons 59-96 (32-38)

Mansikka-aho eli nykyinen Jatke Areena on ollut loimaalaisille vaikea pelipaikka. Siltä se tuntui ottelun alussa tälläkin kertaa, kun Bisons vieraili sarjassa yhdeksänneksi juuttuneen Korikouvojen vieraana. Loimaalta Kouvolaan siirtynyt Sebastian Booker on kärsinyt loukaantumisesta lähes koko alkukauden, ja oli sivussa myös sunnuntain ottelusta. Bisons-fanien suosikki Petteri Ruutiainen oli sen sijaan toipunut harjoitusottelussa syntyneestä vammasta ja pelasi kauden avausminuuttinsa. Suomen Cupissa hurjan ottelun pelannut Rasmus Marttinen puuttui alaraajavamman vuoksi.

Alex Foster oli ottelun alussa ilmiliekeissä ja donkkaili palloa pussiin varmoin ottein. Foster upotti ekalla vitosella 10 pistettä. Korikouvojen hyökkäys päättyi usein Vili Nymanin ja Juuso Mäenpään ratkaisuihin, jotka scorasivat hyvillä prosenteilla.

Toisella jatkolla kotijoukkue pääsi paremmin otteluun kiinni ja he korjasivatkin jakson itselleen 19-18. Bisons suti joukon kolmosia ohi, eikä vapaaheittoviivaltakaan tulos ollut kehuttava. Peli oli Bisonsin hallussa, mutta viimeinen rutistus pelistä kuitenkin puuttui.

Koneet käynnistyivät toden teolla vasta puoliajan jälkeen, kun Bisons aloitti vahvasti Alex Fosterin ja Marcus Whiten koreilla. Korikouvot hakivat neuvoja aikalisältä, mutta siitäkään ei ollut apua. Kun kaukoheittopeli ontui edelleen, saalisti Bisons tehoja systemaattisesti lähempää koria. Riku Laine pelasi vahvan jakson ja vapautti peli-iloa, kun ensimmäinen kolmen pisteen heitto löysi lopulta koriin. 15 pisteen vierasjohdossa Bisons pääsi käynnistämään viimeisen jakson.

Päätösjakson Foster aloitti parilla korilla ja heitontorjunnalla. Bisons repi 20-2 runin ja Korikouvot olivat mahdottoman tilanteen edessä. Bisonsin tehopelaaja oli lopulta Alex Foster (25/13), joka ei saanut itselleen kunnollista päällystakkia. Bisons hyödynsi kokoylivoimaansa lopulta levypallopelissä, jonka Bisons vei lukemin 31-50. Juho-Matti Henttonen haki kuusi hyökkäyslevyä ja nosti samalla layupit sisään. Petsku Ruutiainen totutteli vielä pelaamiseen pitkän tauon jälkeen, mutta keräsi 13 min peliajalla kuitenkin tehot 9/6. Korikouvojen materiaali jäi ottelussa kapeaksi ja hyökkäys pyöri käytännössä kahden pelaajan käsissä. 207-senttinen Ilmari Toikkanen saatiin Bisonsin toimesta hyvin kuriin, vain Nymanin skouttaus epäonnistui. Korisliigassakin minuutteja keräävä Vili Nyman oli ottelun tehokkain tilastoilla 34/8.

Tämän vuoden viimeinen ottelu pelataan Loimaalla sunnuntaina 16.12., kun sarjakakkonen Kristika Turusta saapuu vieraaksi.