050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Loimaan Korikonkarien Loimaan keskustassa järjestämä Domlux Street Basket -katukoristurnaus keräsi 21.-22.7. paikalle suuren pelaajajoukon lisäksi myös paljon yleisöä. Domlux Street Basket järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa, mutta se oli pelaajien taholta otettu heti hyvin vastaan. Perjantaina Loimaan torilla pelasi 17 juniori- ja Unified -joukkuetta. Yön aikana turnaus siirtyi Seurahuoneen parkkipaikalle ja lauantaina oli aikuisten vuoro pitää hauskaa katukoriksen parissa 18 joukkueen voimin. Molempina päivinä aurinkokin helli turnausta ja pieni tuulen vire piti huolta siitä, ettei pelaajille tullut liian kuuma.

Tavoitteenamme oli hyvän ja rennon sekä ihmisiä keskustaan keräävän tapahtuman tuominen Loimaan keskustaan ja se onnistui. Kaikilla näytti olevan hauskaa, musiikki soi ja väkeä oli paikalla runsaasti molempina päivinä. Suuret kiitokset kuuluvat kaikille talkoolaisille sekä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka tekivät tapahtuman järjestämisen mahdolliseksi. Turnauksesta on tarkoitus tehdä jokavuotinen Loimaan keskustaa elävöittävä tapahtuma, joten ensi kesänä jatketaan. 

Kaikki turnauksen voittajajoukkueet palkittiin pokaalilla ja kaikki kolme sarjan parasta joukkuetta mitalein. Perjantain ehkä sykähdyttävimmät hetket koettiin Unified- ja Mikropojat -sarjoissa. Loimaan Korikonkarit aloitti Unified -toiminnan viime vuoden lopulla, innokkaita harrastajia on ollut runsaasti ja nyt he toivat runsaasti peli-iloa Loimaan torille. Mikropoikien sarjassa tytöt näyttivät pojille kaapin paikan, kun Niila Savo oli onnistunut saamaan Niilan Bisons -joukkueeseen pelikavereikseen mikrotytöt Minttu Kivisen ja Minttu Mäen. Ja niinhän siinä kävi, että Niila ja tytöt nostelivat Mikropoikien finaalin päätteeksi pokaalia.

Lauantaina miesten Kuntosarjassa nähtiin miten kova taistelu ja huumori auttavat, jos miehet eivät ole enää ihan huipputikissä. Naisten Kuntosarjaan saatiin mieluisia vieraita Kajaanista asti, kun viime syksynä korisharrastuksen aloittanut Honka Ladies ihastutti runsaslukuista yleisöä suorituksillaan. Urheilullisesti ehkä kuitenkin kiinnostavin oli miesten Pro-sarja. Biisoneihin kolmen vuoden sopimuksen tehnyt Esko Salonen oli tuonut Lahdesta mukanaan Ali Aholan (Lahti Basketball) ja Santeri Salosen (ex-Lahden NMKY). Kolmikon joukkue, Toiminimi Pennala, sai finaalissa vastaansa BC Lännen Maukkaan. Esko Salosen ryhmä oli tällä kertaa finaalissa vahvempi, vaikka BC Lännen Maukkaan rosterista löytyivät Biisoneista tutut lajilegendat Valkama, Pakkanen ja Selinheimo.

Domlux Street Basket 2017 mitalijoukkueet:

C-tytöt: 1) Feeniks Basket 2) Pikuiset Seiskat 3) Loimaan Buleimmat

Supermikrot: MJ ja Space Monsters

Mikropojat: 1) Niilan Bisons 2) Mikromarkkaset 3) Cavalliers

C-pojat: 1) Markkakerho 2) Kääpiöt 3) Vorssan Karpaasit

Unified: 1) Thunders 2) Rockets 3) Bulls

A-pojat: 1) Quickie 2) MC Micey

Naiset Kunto: 1) Masun Edari 2) LoKoKon Mirrit 3) HoLa

Miehet Kunto: 1) Papinkujan Palloseura 2) Domlux Antique Ballestiers 3) Arska

Miehet Pro: 1) Toiminimi Pennala 2) BC Lännen Maukas 3) Loimaa Globetrotters

 

Loimaan torilla riitti vilinää perjantaina.

 

Niilan Bisons nosteli Mikropojat -sarjan pokaalia.

 

Lauantaina pelattiin Seurahuoneen parkkipaikalla.

 

Toiminimi Pennala putsasi miesten Pro-sarjan palkintopöydän.

Tallenna