HBA-Märsky – LoKoKo Bisons 69-83 (43-41)

Huipputasaiset pudotuspelit jatkuivat välieräsarjan toisessa kohtaamisessa Mäkelänrinteellä. Bisons lähti otteluun vahvasti ja otti alussa johtoaseman. Esko Salonen aloitti korinteon ja sai hetken päästä apua myös muulta viisikolta. HBA tyytyi kaukoheittoihin, jotka kolisivat kerta toisensa jälkeen rautoihin. Mikko Jämsä todisti heittotaitojaan viemällä Biisonit 8-17 johtoon. Avausjakson pelissä korostui molempien joukkueiden huolimattomuus. HBA sai vähitellen pelistä kiinni ja nousi tuntumaan. Saku Repo päätti jakson kolmosellaan lukemin 17-22.

Johto vaihtui tasapeliksi toisen jakson alussa, kun ensin Erik Sajantila heitti kavennuksen ja heti perään Ville Tahvanainen oli tarkkana vapaaheittoviivalla. Viime ottelut vahvasti pelannut Juho-Matti Henttonen sai toisen henkilökohtaisen virheensä. Bisons hukkasi useita korintekotilanteita ja HBA pääsi juoksemaan kenttää. Mikael Jantunen liikkui energisesti ”poustissa” ja oli jatkuva uhka Bisonsille. Jakson HBA päätti kahdella kolmosella lukemiin 43-41.

Lähes tasatahtia aiemman kohtaamisen kanssa edennyt ottelu jatkui tasaisena myös toisella puoliajalla. Bisonsin amerikkalaiskaksikko Alex Foster & Marcus White ottivat suurta roolia kolmannella jaksolla. Ensin Foster torjui HBA:n Aapeli Syrjämäen lähentelyt kahdesti. Tätä seurasi Whiten korit hyökkäyspäässä. Mikko Jämsä osoitti heittotaitoaan jälleen huipputärkeällä hetkellä ja vei Bisonsin 51-57 johtoon.

HBA:n Ville Tahvanaisen heittopeli takkusi koko ottelun ajan ja ainoat pisteensä (2) hän viimeisteli vapaaheittoviivalta. Ville Karvosen puolustuspeli toimi jälleen Tahvanaista vastaan ja se olikin yksi ottelun ratkaisutekijöistä. Kun Runkosarjan HBA:n ykköstykki Tahvanainen oli pelattu pois, jäi vastuu liikaa Jantusen varaan. Jantunen oli HBA:n tilastoykkönen 23/11 merkinnöillä. Taustatukea antoi vain rohkeasti hyökännyt Tomas Pihlajamäki.

Toisella puoliajalla Bisons alkoi viemään levypallopeliä, jonka seurauksena ottelu kääntyi selvästi vieraille. Alex Foster keräsi tällä kertaa kovimmat tilastot 22/9/3 torjuntaa. HBA oli vaikeuksissa 3p-heittopelissään 5/30. Bisons sen sijaan onnistui jälleen runkosarjatilastoja paremmin 5/13. Bisonsin takakenttä joutui jälleen kovan paineen alle, mikä aiheutti Bisonsille peräti 19 menetystä. Tarkoituksena oli pudottaa viime ottelun ”fast break points”-tilastoa, mutta tällä kertaa HBA juoksi peräti 32 pistettä. Kun Bisons saa menetysmäärän kontrolliin, on se vahvoilla myös sarjan kolmannessa ottelussa maanantaina.