050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

LoKoKo Bisons aloitti perjantaina urakkansa Suomen Cupissa. Vuosien tauon jälkeen paluun tehnyt Cup-mittelö tarjoaa eri sarjatasojen joukkueille mahdollisuuden näyttää osaamistaan Korisliigajoukkueita vastaan. Bisonsin arpaonni ei ollut kaikkein suosiollisin, sillä avauskierroksella vastaan asettui mainiosti 4/1 voittosuhteella kautensa aloittanut Tampereen Pyrintö. Cupissa liigajoukkueiden ulkomaalaisvahvistusten määrää rajoitetetaan kolmeen ja alkuun alemman sarjatason joukkue saa heittää 10 kolmen pisteen heittoa. Bisons heitti 3/10 ja aloitti yhdeksän pisteen johtoasemassa.

Bisons onnistui ottelussa varsin tasapäiseen suoritukseen. Välillä hieman tuskastunut Pyrintö sai tehdä täyden päivätyön Bisonsin kanssa. Kapealla rosterilla ilman Marcus Whitea, Petteri Ruutiaista sekä Riku Lainetta esiintynyt Bisons pelasi neljä tasaista jaksoa. 22 hyökkäyslevypalloa antoi avaimet voittoon saakka, mutta vastaavasti 19 menetystä tasasi puntit voiton suhteen. Pyrintö oli lopulta parempi lukemin 98-84.

LoKoKo Bisons – Forssan Koripojat 104-78 (51-38)

Kiireisen viikonlopun päätti sunnuntain paikallisottelu Forssan Koripoikia vastaan. Marcus White oli pelikieltonsa kärsinyt ja palasi kentälle yhdessä Riku Laineen kanssa. FoKoPon peli on pyörinyt paljolti amerikkalaisten Isaac Williamsin sekä Gilbert Talbotin kautta. Williams on ollut sarjan pisteykkönen ja Talbot paras levypallopelaaja.

FoKoPo aloitti miespuolustuksella, mutta vaihtoi nopeasti paikkaan Bisonsin onnistuessa hyvillä prosenteilla. FoKoPo jyräsi vahvalla sisäpelillä Alex Fosterin joutuessa nopeasti virhevaikeuksiin. 208-senttinen Talbot runnoi pari layupia ja hankki kasan vapaaheittoja päälle. Bisons joutui rikkomaan useaan kertaan ja vieraat saivat heittää peräti 14 vapaaheittoa. Hyökkäyspäässä Bisons löysi nopeasti keinot Forssan paikkapuolustukseen. Kaukoheittopeli toimi hyvin ja syöttökuviot tuottivat helppoja pisteitä.

Puoliajan jälkeen Bisons ratkaisi ottelun. Forssan hyökkäys pysähtyi kokonaan, sen sijaan Bisons heitti pelitilanneheittonsa tappavan tarkasti sisään. Isaac Williams puolustettiin kolme jaksoa vain kahdeksaan pisteeseen ja Bisons jyräsi kolmannen jakson voittoon lukemin 30-8.

Kuten arvattua Petteri Ruutiaisen puuttuessa kokoonpanosta, Bisonsilla ei ollut asettaaa samankokoista sisäpelaajaa paimentamaan Gilbert Talbotia. Talbot pelasi kovaa ja keräsi kovat tehot 28/21. Koko pelin uurastanut Johan Kotavuo oli pirteä ja teki kauden ennätystilastonsa 20/5/5. Bisonsin tehomiehiä olivat Marcus White 27/6 ja Ville Karvonen 19/11/5 syöttöä. Esko Salonen pelasi varmaa pallollista peliä, otti vahvoja ajoja korille ja keräsi samalla seitsemän korisyöttöä.

Bisonsin takamies Rasmus Marttinen oli tyytyväinen esiintymiseen kotiyleisön edessä:

• Pelasimme kolme jaksoa todella hyvää korista ja vain loppu meni vähän enemmän pelailuksi. Olimme valmistautuneet hyvin ja Isaac Williamsin puolustaminen onnistui todella hyvin. Williams joutui heittämään vaikeista paikoista ja huonoilla prosenteilla, se oli yksi ottelun avainasioista.

Päävalmentaja Arttu Mannelin ei nähnyt yllätyksiä Forssan pelaamisessa:

• Pyrintö-ottelu haittasi hieman tähän otteluun valmistautumista, mutta tiesimme kyllä miten FoKoPo tulisi pelaamaan. Paikkapuolustusta olimme harjoitelleet ja muuten Forssa käytti vähän samoja juttuja kuin viime kaudella. Olimme alkuun hieman pehmeitä, mutta onneksi saimme pelimme nopeasti kuntoon. Saimme menetykset pysymään kurissa, vaikka pelasimme kovaa tempopeliä, siihen pitää olla tyytyväinen.