LoKoKo Bisons – PeU-Basket 91 – 57 (44-22)

Lokakuinen tappio Perniössä sisuunnutti Biisonilauman, sen verran taistelutahtoinen kotijoukkue nähtiin sunnuntaina Liikuntahallin parketilla. Ennakkoon hyvinkin tasaiseksi otteluksi ennakoitu Varsinais-Suomen joukkueiden kohtaaminen oli kotijoukkueen hallintaa alkuminuuteista lähtien. Bisons puolusti aggressiivisesti ja kun PeU nosti vapaatkin layupit ohi, Bisons piti vastustajan ilman koria peräti neljän minuutin ajan. Joshua Caldwell oli jälleen mainiolla pelipäällä ja kokosi jo avauskympillä 12 pistettä. Bisons kasvatti eroa tasaisesti ja karkasi jo helpottavaan 28-8 johtoon.

Toisella jaksolla Bisons jatkoi mainiota puolustuspelaamistaan. Teemu Jarhion ja Miro Patrakan pallollinen pelaaminen tehtiin mahdollisimman vaikeaksi ylhäältä saakka ja vain Kashrell Lawrencen vahvat ajot korille tuottivat ajoittain ongelmia. Korin alla Bisonsilla oli selvä pituusylivoima, jonka seurauksena Petteri Ruutiainen sekä Josh Caldwell runnoivat palloa väkisin koriin.

Selvään voittoon riitti tällä kertaa kolmen jakson intensiivinen puolustaminen ja päättäväinen asenne hyökkäyspäässä. Kolmaskaan jakso ei muuttanut voimasuhteita, vaan Bisons vei kympin 25-12. Petteri Ruutiainen jatkoi vahvaa otteluaan haastoi päätä lyhyempiä perniöläisiä kerta toisensa perään. Kun 30 min oli tahkottu, Bisons oli karannut jo 69-34 johtoon.

Viimeinen kymppi oli jaksoista tasaisin (22-23), sillä sen verran turvallinen oli Bisonsin johtoasema. Jussi Savolaisen sekä Kashrell Lawrencen virhevaikeudet avasivat tilaa PeU:n penkkipelaajille. Vasta 16-vuotias Patrik Poutiainen pelasi kelpo minuutit, keräten uran kolmannessa MD1B-ottelussaan kahdeksan pistettä.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin oli syystäkin tyytyväinen illan lopputulokseen:

• Tämä oli meiltä kauden paras ottelu! Jätkät olivat päättäväisiä ja voitimme ottelun kovan intensiteetin ansiosta. Myöskin taktisesti pelasimme hyvin. Vaikka vastakkain oli kaksi sarjan parasta heittojoukkuetta, prosentit jäivät silti alhaisiksi. Kova tempo vaikutti varmasti molempien joukkueiden heittoihin (mm. kovat heittäjät Samu Kaaresvirta ja Mikael Saari jäivät kokonaan nollille)

Bisons vei ottelun levypallot 53-40, mutta tärkeämpänä tilastofaktana aiheutti jopa 25 menetystä perniöläisille. Juho-Matti Henttonen keräsi vain neljä pistettä, mutta +/- tilasto näytti hurjaa lukua +38!

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Joshua Caldwell (27 pistettä, 11 levypalloa) sekä PeU:n Teemu Jarhio (11 pistettä, 4 levypalloa)