Karkkilan Urheilijat – LoKoKo Bisons 69-101 (40-46)

Vuoden toiseksi viimeinen Bisonsin vierasottelu pelattiin sunnuntaina Karkkilassa, perinteikkään Karkkilan Urheilijoiden vieraana. KaU Koriksen pelit ovat kulkeneet paljolti kovan aloitusviisikon onnistumisten kautta, kirkkaimpana tähtenään takamies Janne Kinnunen. Kinnunen pelasi LoKoKon paidassa kaudella 2010-2011, kun loimaalaiset raivasivat tiensä Korisliigaan. Kinnunen on pelannut jälleen loistavaa kautta Karkkilan riveissä, mistä kertoo pistepörssin toinen sija. Karkkilan kaksi kokenutta amerikkalaisvahvistusta ovat jo ennestään tuttuja pelimiehiä Suomen koriskentiltä. 206-senttinen Byron Burnett pelasi viime kaudella Divari 1A:ssa Pyrinnön kakkosjoukkueessa. Isoa laituripaikkaa avauksessa pelaa jo 43-vuotias HL Coleman, jolla on kokemusta Suomen eri liigatasoista jo kymmenen kauden ajalta.

Samuli Mäkelän jäätyä sivuun Karkkilan kokoonpanosta, lisäsi tämä entisestään Kinnusen roolia pallollisena pelaajana. Muiden pelaajien jäätyä lähes statistin rooliin, Kinnunen ei paljoa miettinyt vaan pisti palloa radalle aina kun puolustaja antoi vähänkin tilaa. Bisons vei pelin alkua, mutta Kinnunen nosti kotijoukkueen mukaan otteluun. Sebastian Booker vei Bisonsin kuitenkin viiden pisteen johdossa tauolle parilla kovalla suorituksella. Tunteet kävivät ajoittain kuumina hyvinkin epäselvän tuomarilinjan vuoksi. Bisonsin Joshua Caldwell ja KaU:n Byron Burnett saivat molemmat tekniset virheet jo ottelun ensimmäisellä kympillä.

Toisella jaksolla Kinnunen jatkoi vahvoja otteitaan. Vahvaa tekemistä hyökkäyspäässä nähtiin ajoittain myös Colemanilta ja Burnettilta, jotka nostivat muutaman tärkeän korin. Bisons scorasi laajalla rintamalla ja karkasi vähitellen. Jo 15 pisteen karkumatkalla ollut Bisons kiritään kiinni jakson viimeisen vitosen aikana., pitkälti Kinnusen ansiosta. Puoliajalla vierasjohto oli enää kuusi pistettä, 40-46.

Bisons oli koko ottelun selvästi niskan päällä, mutta turha huolimattomuus kostautui usein helppoina menetyksinä. Askelvirheitä, sivurajan ylityksiä sekä huonoja syöttöjä vastustajan käsiin. Myös vapaaheittoviivalle pääseminen oli aiempiin otteluihin verrattuna hyvinkin vaikeaa. Jopa kaksi kokonaista jaksoa ilman ainoatakaan vapaaheittoa Bisonsille lienee tämän kauden ennätys. Tasaisen kolmannen jakson Bisons kuittasi 18-20.

Karkkilan muutaman avainpelaajan puuttuminen kokoonpanosta sekä edellispäivän A-nuorten ottelun rasitus näkyi päätösjaksolla. Kotijoukkue väsyi lopullisesti ja Bisons marssi lopulta numeroiden valossa selkeään voittoon. Lähes kuukauden pelitauolta palannut Tommi Rasi sai onnistumisia varsinkin viimeisellä jaksolla. Kun Kinnunen saatiin lopulta pysäytettyä, pysähtyi samalla koko Karkkilan joukkuepeli. Tasainen peluutus ja juoksuvoimaisten pelaajien kuten Sebastian Bookerin sekä Esko Salosen tärkeys on näkynyt useassa Bisonsin otteluissa juuri neljännen jakson aikana. Kun kaverilla avainpelaajat väsyvät, nämä kaverit saavat vain lisää extra boostia. Neljäs jakso päättyi murskaavasti vieraille 11-35.

Ex-LoKoKo Janne Kinnunen oli lopulta kotijoukkueen tehokkain: 31 pistettä ja 4 syöttöä.

Bisonsin tehot jakautuvat tasaisesti: Josh Caldwell 21 pistettä, 10 levypalloa, Sebastian Booker 21 pistettä, 5 syöttöä sekä tarkasti heittänyt Rasmus Marttinen 20 pistettä, 6 levypalloa.