JBA – LoKoKo Bisons 82-81 (39-40)

Vain yhdellä voitolla kautensa avannut JBA Jyväskylästä oli odotetun vaikea vastustaja lauantain vierasottelussa. Muutaman avainpelaajan takaisin kokoonpanoon saanut JBA avasi ottelun vaudikkaasti ja karkasi heti 9-3 johtoon. Bisons sai bussijalat vähitellen liikkeelle ja nousikin ottelussa johtoon. Jakso kirjattiin kuitenkin niukasti kotijoukkueelle 21-19.

Parin minuutin huilin jälkeen Bisons lähti viemään ottelua. JBA:lla koitti synkkä hetki, jolloin heitot kolisivat raudoista ulos. Bisons sen sijaan osui läheltä ja kaukaa Joshua Wilchcomben ja Juho-Matti Henttosen ansiosta. Bisonsin noustessa 8 pisteen johtoon, turvautui JBA aikalisään. Aikalisä auttoi jälleen kerran ja JBA nousi pisteen tuntumaan.

Puoliaikatauon jälkeen Ville Karvonen nosti komeilla ajoilla Bisonsin jälleen edelle. Pakkipäässä Esko Salonen ja Karvonen hakivat vastustajalle hyökkääjänvirheet laittamalla kroppaa peliin. Wilchcomben pakitus JBA-korille oli tehokas kuvio, josta seurauksena oli lähes jokaisessa tilanteessa kori + vapaaheitto. JBA kuittasi Bisons-johdon kolmosella ja niinpä ero ei päässyt kasvamaan.

Neljäs jakso jatkui tasaisena ja kolmannen jakson kaltaisena. Wilchcombe porasi tilanne toisensa perään korille Kalle Peltosen estelyistä huolimatta, tuloksena jälleen kori ja vapaaheitto. Harmittavasti tärkeät vapaaheitot Wilchcombe jätti lunastamatta. JBA:n hermo piti ja kuitti tuli heti toisessa päässä. Ero pysytteli 1-2 pisteessä.

JBA siirtyi 3 pisteen johtoon. Bisons kavensi, mutta syötti seuraavassa hyökkäyksessä pallon yli sivurajan. JBA ei onnistunut omassa hyökkäyksessä, joten Bisons pääsi vielä kokeilemaan ottelun voittoa. Wilchcombe nosti väkisin pallon koriin, pelikellon näyttäessä reilua 9 sekuntia, tilanne 80-81.

Viimeisessä JBA:n tilanteessa Henry Boyd ajoi ja Aleksi Liukko löi hyökkäyslevypallon sisään. Bisonsille jäi vielä 2.8 sekuntia viimeiseen heittoon, mutta tällä kertaa Wilchcombelle pelattu kuvio ei tuottanut tulosta. Bisons kärsi kauden kolmannen tappionsa pienimmällä mahdollisella erolla. Tilastoiden perusteella ottelu oli myös todella tasainen. Levypallot menivät tasan, JBA oli niskanpäällä 3p heitoissa sekä menetti palloa vähemmän.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Juho-Matti Henttonen 18/7 ja voittokorin viimeistellyt Aleksi Liukko 11/5.