LoKoKo Bisons – Kristika Turku 88-78 (52-31)

Koripallon Miesten 1-divisioona A:ssa pelaavan Bisonsin kausi käynnistyi lauantaina kotiottelulla Turun Kristikaa vastaan. Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan ennakkosuosikkeihin, joten tarjolla oli kova taistelu sarjapisteistä.

Bisons aloitti vahvasti ja otti heti otteen pelistä. Rasmus Marttinen jatkoi hyvää virettään ja aloitti joukkueen tehomiehenä. Penkiltä saatiin heti apuja kun Markus Lammela pelasi erityisen kovan jakson molemmissa päissä kenttää. Bisons oli fyysinen, haki levypallot ja nosti pallot sisään. Kristika oli pahasti alakynnesssä, kun Bisons aloitti murhaavasti 31-19.

Toisella jaksolla nähtiin koripalloilun hienous. Biisonien johto oli hetkessä kiritty kiinni Kristikan 0-8 ranilla, Biisonien jäädessä puolestaan telineisiin. Joshua Wilchcombe oli selvästi innoissaan kohdatessan sarjan parhaan sentterin Mikael Aallon. Wilchcomben innokkuus räiskyi yli ja Aalto kiitti hyökkäyspäässä. Ville Karvonen oli huimassa heittovireessä ja hän otti joukkueen reppuselkään hyökkäyspään tehoillaan. Kristika joutui rikkomaan useasti ja pakotti Bisonsin vapaaheittoviivalle.

Reilu 20 pisteen johtoasema vaikutti turvalliselta, varsinkin kun Bisons osui jälleen kaukaa Karvosen ja Hannes Koskisen ansiosta. Kristikan peliä sotkivat edelleen virheet, jotka vaikeuttivat varsinkin Joona Tuomalan peliä. Kolmen jakson jälkeen Bisons johti 69-48.

Viimeinen jakso oli Kristikan heiniä. Bisonsin ote herpaantui ja Kristika iski vastaan. Bisons sortui lukuisiin pallonmenetyksiin ja vääriin ratkaisuihin puolustuspäässä. Kristika kiri 7 pisteen päähän Aallon ja Tuomalan koreilla. Vasta Aallon saama tekninen virhe oli liikaa Kristikalle ja lopullista trilleriä ei nähty. Lopussa kun joukkueet valmistautuivat jo kättelyihin, Kristikan Manuel Barnes halusi jatkaa vielä peliä ja haki riistoa loppuun asti. Niinpä lopussa nähtiin vielä pieni torikokous, jonka seurauksena omiaan puolustamaan tullut Juho-Matti Henttonen ja Barnes saivat suorat suihkukomennukset. Biisonien voitto kirjattiin lopulta 10 pisteen erolla.

Kristikan päävalmentaja Juha Ruohonen varoitti joukkuetta etukäteen Biisonien fyysisyydestä:

• Tämä oli kauden ensimmäinen ottelu ja siinä nähtiin omat haasteemme. Tiesimme, että Biisonit tulevat kovaa otteluun, mutta emme selvästi olleet valmiita ja teimme myös taktisesti vääriä valintoja. Hyökkäyslevypallot ja niistä tehdyt suorat pisteet satuttivat meitä. Meiltä kuitenkin hieno nousu ottelun loppuun, vaikka se ei tänään riittänytkään.

Biisonien päävalmentaja Arttu Mannelin oli tyytyväinen avausvoittoon:

• Matt Gibsonin puuttuminen vaikeutti meidän lähtökohtia otteluun. Tiesin, että voimme voittaa myös ilman Mattia, mutta ajoittain kaipasimme kokemusta kentälle. Tilastoista 28 menetystä näinkin hyvillä pelaajilla on hurja lukema. Tuohon pitää seuraavissa otteluissa keskittyä, vakuutti Mannelin.

Tilastoista Biisonien heiniä olivat lopulta vahva levypallopeli sekä aktiivisen pelitavan tuoneet 37 vapaaheittoa. Valitettavasti vapaaheittoprosentti oli kehno 57%.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Ville Karvonen 25/7 ja Kristikan Mikael Aalto 21/4.