050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Miesten I divisioona A on edennyt puoliväliin ja sarjan kärkipaikkaa pitää tappioton Lahti Basketball yhdellätoista voitolla. Syksyn yllättäjänä voidaan pitää LoKoKo Bisonsia, joka on nousijajoukkueen asemassa taistellut tiensä sarjakakkoseksi.

Lokakuussa käynnistynyt miesten I divisioona A on edennyt hyvään vauhtiin ja jää lyhyelle joulutauolle seuraavanlaisessa sarjatilantessa:

Lahti Basketball   11/0   22
LoKoKo Bisons      9/2   18
Kristika Turku        9/2   18
HBA-Märsky          7/5   14
Torpan Pojat          7/4   14
Helsingin NMKY    6/6   12
Oulun NMKY           6/6  12
JBA Jyväskylä        4/7    8
Korikouvot              4/8    8
Forssan Koripojat   2/9   4
Pyrintö Akatemia   2/9    4
Porvoon Tarmo     1/10   2

Sarjan henkilökohtaisia pelaajatilastoja hallitsee kymmenentenä majaileva Forssan Koripojat. Divarin pistetilaston kärkisijaa pitää Forssan 24-vuotias laituri Isaac Williams 24,7 pisteen keskiarvolla. Levypallotilastoa hallitsee 208-senttinen amerikkalaissentteri Gilbert Talbot hurjalla 15,4 levypallon keskiarvolla ja syöttötilaston ykkösenä komeilee 6,4 syötön keskiarvolla Johan Kotavuo.

Lahti Basketball puhtaalla pelillä kärjessä 

Lahti Basketball on edennyt syksyn aikana sarjakärkeen ilman ensimmäistäkään tappiota. Joukkueen tasaisin vääntö käytiin lokakuussa Kristikaa vastaan, jolloin voitto tuli vain kahden pisteen erolla.

Helsinki Seagullsin taustajoukoista Lahti Basketballin päävalmentajan pestiin siirtynyt Petri Velling arvostaa joukkueensa työmoraalia ja näkee sen olevan syy myös joukkueen menestykseen.

– Alkukausi joukkueen peräsimessä on tuntunut hyvältä. Meillä on työntäyteinen kesä ja syksy takana. Joukkue on harjoitellut hyvin koko ajan ja se on ollut avain hyvään syyskauteen.

Tällä kaudella Lahden joukkue vahvistui kahdella konkarilla, kun Korisliigakentiltä eläköitynyt Vesa Mäkäläinen ja muutaman koripallottoman välivuoden pitänyt Ilkka Vuori palasivat divarikentille.

– Ilkka ja Vesa tuovat joukkueeseen kokemusta, johtajuutta ja malttia. He täydentävät loistavasti meidän joukkuettamme.

Velling ei lähde asettamaan keväälle selkeitä tulostavoitteita, vaan painottaa pitkäjänteisyyttä ja kehittymistä.

– Isoin tavoitteemme on jatkaa laadukasta harjoittelua päivittäin ja sitä kautta kehittyä. Pelillisesti etenemme peli kerrallaan.

Bisonsin Arttu Mannelin: ”Erittäin kovia pelaajia riittää myös divareihin” 

Varsinais-Suomi on vahvasti edustettuna sarjan kärkipäässä, kun toista ja kolmatta sijaa pitävät tasapistein loimaalainen LoKoKo Bisons ja turkulainen Kristika. Viime sunnuntain keskinäisessä kamppailussa Bisons onnistui puristamaan ottelusta kolmen pisteen voiton ja nousi samalla sarjataulukossa Kristikan edelle.

Nousijajoukkue Bisons on onnistunut yllättämään ja hävinnyt syksyn kohtaamisissa ainoastaan kärkijoukkue Lahdelle sekä sarjataulukossa viidentenä majailevalle Torpan Pojille. Päävalmentaja Arttu Mannelin on erittäin tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin kuluneella syyskaudella.

– Syksy meni todella hyvin. Seurajohdolta ei tullut menestyspaineita, mutta kun joukkue on täynnä kilpailuhenkisiä pelaajia, asettivat he itselleen tavoitteeksi koko sarjan voiton.

Mannelin uskoo joukkueestaan löytyvän enemmänkin potentiaalia, joka on jäänyt loukkaantumisten takia vielä saavuttamatta.

– Kevätkaudella toivottavasti terveystilanteemme olisi parempi ja saisimme koko kokoonpanomme ehjäksi. Ensiksi se näkyisi entistä parempina harjoituksina ja sitä kautta vääjäämättä myös peleissä.

Suomikoriksen nousu näkyy tällä hetkellä paitsi määrässä myös laadussa. Mannelin iloitsee, että positiivinen kehitys on havaittavissa myös Divari A:n puolella.

– Suomen koripallon taso on noussut tasaisesti ja se näkyy myös divareissa. Erittäin kovia pelaajia riittää myös tänne paljon.

Miesten I divisioona A jatkuu sunnuntaina 6.1.2019 ottelulla LoKoKo Bisons vastaan JBA Jyväskylä. Sarjan pudotuspelit alkavat 20. maaliskuuta ja divarin voittaja on selvillä viimeistään 25. huhtikuuta.

© basket.fi