Lahti Basketball – LoKoKo Bisons 82-52 (49-30)

Finaalien suuri ennakkosuosikki Lahti Basketball ei ollut yllätettävissä ensimmäisessä kohtaamisessa. Lahti oli alusta saakka kuskin paikalla ja vei kohtaamisen selvällä erolla.

Bisonsin peli oli nihkeää heti ylösheitosta lähtien. Lahti pyöritti peliä ja pelasi väkivahvalle Henry Pwonolle heittopaikkoja kaarelle. Pwono kiitti ja heitti kolmoset varmasti sisään. Bisons ei sijaan osunut läheltä eikä kaukaa. Huono alku oli ottelun kulun kannalta merkittävä seikka. Bisons on pystynyt kauden mittaan nousemaan kaukaakin ottelun voittoon, mutta Lahden kaltaista nippua vastaan se oli mahdoton tehtävä.

• Meillä oli kova lataus. Kun alku ei lähtenyt kulkemaan, niin ottelusta tuli täysi pannukakku, harmitteli päävalmentaja Arttu Mannelin.

Toisen jakson alkuun Bisons näytti heräämisen merkkejä, kun LaBa joutui rikkomaan heti alkuun kolmesti. LaBa kuitenkin jatkoi hyökkäyspäässä hyviä esityksiä ja lisäsi johtoaan jakson mittaan. Bisonsin puolustus jatkoi heikolla tasolla, kun LaBa heitti 2 p heitot 81 %:n tarkkuudella sisään. Puoliajalla ero oli jo ratkaisevan tuntuinen 19 pistettä.

Toinen puoliaika ei tuonut muutosta otteisiin. Bisonsin hyökkäyksessä ei tuntunut onnistuvan mikään. Pwono ja Vesa Mäkäläinen estivät ajot korille ja kun heittopeli (3p heitot 2/21) oli täysin hukassa, Lahti karkasi lopullisesti. Neljäs jakso oli Bisonsin kauden heikointa osaamista hyökkäyspäässä. Varsin nopeasti neljännen jakson aikana Bisons aloitti jo valmistautumisen seuraavaan otteluun. Jakso päättyi murheelisesti 17-6 ja kertoi karua kieltä Bisonsin ohipelistä.

• Vaikka henkisellä tasolla sukelsimmekin, niin seuraavaan peliin olemme taktisesti fiksumpia. Tuolloin pelaajilla on parempi henkinen tilanne myös pelata, lupasi Mannelin.

Heikon heittopelin lisäksi Bisons hävisi levypallot ja oli ongelmissa Lahden nopeiden hyökkäysten kanssa. Lisäksi LaBa hankki peräti 20 vapaaheittoa, Bisonsin jäädessä alle puoleen.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Marcus White (16/5) ja LaBan Aleksanteri Ahola (19/9).