050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Kevään 2019 kiertueella järjestetään 19 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Pirkka Street Basket -kiertuerekka kurvasi keskiviikkona Loimaan Keskuskoulun pihaan, jossa Loimaan Korikonkareiden talkooporukka taas odotti jo innoissaan. Loimaalla Pirkka Street Basket -tapahtumalla on jo pitkät perinteet ja jälleen tapahtuma otettiin ilolla vastaan.

Tapahtuma järjestettiin tänäkin keväänä yhteistyössä K-Citymarket Loimaan kanssa, jonka kauppias Mari Koenkytö oli koko päivän jakamassa eväitä ja viettämässä vuoden hauskinta työpäivää. Jos Mari Koenkytö saisi olla itse mukana pelaamassa, olisi hänen joukkueensa nimi kuulemma Tosi Mimmit.

– Kyllä tätä aina odottaa. Tosi kiva, kun tämä on näin keväällä ja kesä tavallaan alkaa tästä. Työt kaupalla toki jatkuvat kesän yli, mutta koululaisilla alkaa kohta loma, tuumi K-kauppias Mari Koenkytö.

– Ja tänne on aina kiva tulla, kun on sama talkooporukka ollut jo ainakin kuusi kertaa. Heidän kanssa kaikki sujuu jo rutiinilla, iloitsi Mari Koenkytö.

Loimaalla kaikki 133 joukkuetta olivat itse saaneet keksiä joukkueelle nimen. Hauskoja nimiä olikin jälleen runsaasti. Joukossa esimerkiksi jopa kolme Peruna-aiheista nimeä: Perunajengi, Peruna Girls ja Jyräävät Perunat.

Keskuskoulun kentällä aurinkoisesta säästä ja vuoden hauskimmasta koulupäivästä nautti kaikkiaan 650 3.-6.-luokkalaista. Vauhtia ja energiaa koululaisilla riitti koko päiväksi. 14 kentällä pelattujen yli 200 katukorispelin lisäksi erilaiset tanssimuuvit heiluivat jatkuvasti rekan takaosassa ja kentän laidoilla.

© basket.fi