LoKoKoArska, tuttavallisemmin Lorska,  aloitti SM-sarjan Tampereella kohtaamalla Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkueen. Vaikka vastustaja oli tuttu syksyn I-divarista, ilmassa oli valtakunnallisen tason jännitystä. Olihan tämä poikien ensimmäinen SM-ottelu ja jo SM-sarjaan pääseminen oli hieno saavutus. Sarjaan lähdetään selvästi haastajan asemasta, jo siitäkin syystä, että harjoitusmäärät vastustajiin verrattuna ovat huomattavasti pienemmät.

Ottelun tuoma jännitys näkyi erityisesti poikien heittoprosenteissa ja heti alusta asti Lorskalla oli vaikeuksia pysyä atleettisten ja urheillullisten pyrsäläisten perässä. Heittopaikkoja saatiin kuitenkin luotua mukavasti, mutta valitettavasti heittoprosentti jäi kahteenkymmeneen, kun Pyrintö nakutti lähes 50:n prosentin tarkkuudella. Kolmen pisteen heittoissa onnistumisprosentti oli Pyrinnön 28% vs Lorskan 8%.  Tosin Lorskan puolustukseksi voidaan sanoa, että Pyrintö puolusti erittäin vahvasti, eikä heittotilaa liiemmälti ollut. Pyrintö vei lopulta ottelun vahvasti 88-27.

Päivän toinen ottelu oli jo reilun tunnin päästä ja siinä ajassa oli nollattava pää, tehtävä palauttavat harjoitteet, tankattava ja keskityttävä toiseen 40 minuuttiseen. Toisessa ottelussa vastaan asettui Tapiolan Honka. Jo ensimmäisen erän aikana selvisi, että ottelusta tulisi tasainen ja valmentajat saisivat kaivaa nitrokapseleitaan esille. Ottelu eteni tasaisesti, Lorskan käydessä parhaimmillaan 11 pisteen johdossa. Mutta kuten hyvään koripallo-otteluun kuuluu, vastustaja piti pelin jännittävänä nousten aika-ajoin tasapisteisiin ja jopa muutaman pisteen johtoon.

Viimeiseen erään lähdettiin Lorskan kahdeksan pisteen johdossa. Vielä minuuttia ennen ottelun loppua Lorska johti kymmenen pistettä. Honka nakutti nopeasti kaksi onnistunutta kolmen pisteen heittoa sisään ja trilleri oli valmis. Lorska kuitenkin onnistui kuin onnistuikin pitämään johdon loppuun asti ja lopputuloksena siis mahtava neljän pisteen taisteluvoitto 57-54.

Yhteistyöjoukkueen sarja-avausta voidaan pitää erittäinkin onnistuneena. Positiviisia asioita otteluista jäi paljon. Muutamia mieleenpainuvampia oli mm. Milo Palon varma ensiesiintyminen ykköskokoonpanossa, Elias Kanervan ja Artturi Koivikon  vahvat näytöt Honka-pelissä, Kaapo Nikanderin ja Jussa Savon ilmatilan hallinta Honka- ottelussa ja ennen kaikkea mahtava yhteishenki joukkueen pelaajien, taustajoukkojen, valmentajien ja kannustajien välillä (myös tappion jälkeen). Tästä on hyvä jatkaa.

Otteluiden tilastot, pisteet (p)/levypallot(l)/koriinjohtaneet syötöt (s)/riistot (r)/heiton torjunnat(b) >>