050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Loimaan Korikonkareiden ja Someron Arska Basketin yhteisjoukkue White voitti C-ikäisten poikien SM-sarjapaikan sijoittumalla läntisen alueen karsintasarjassa neljänneksi. Läntisen alueen taso on tänä vuonna valtakunnallisestikin hyvä, joten joukkueen saavutus on loistava.

SM-sarja pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Matkapelit ja uusien joukkeiden kohtaaminen ovat pojille ja taustajoukoille uusi, hieno haaste. Toukokuussa pelattavaan lopputurnaukseen Susijengi Training Centeriin Lohjalle pääsee kummastakin lohkosta neljä joukkuetta. Meidän joukkueemme tähtää lopputurnaukseen, mutta sinne pääsemiseen tarvitaan jo isohko ropaus onneakin, sillä pystymme harjoittelemaan yhdessä koko porukalla vain kahdesti viikossa.

LoKoKon ja Arska Basketin yhteistyö alkoi viime kaudella Marko Mäkilän aloitteesta B-poikien SM-sarjajoukkueessa. C-poikiemme yhteisjoukkueen muodostaminen aloitettiin tutustumisella viime toukokuussa JBT-turnauksessa Turussa. Jo yhteistyön tunnusteluvaiheessa Arska Basketin puuhamies Jani Mäenpää asetti tavoitteeksi etenemisen ”lapsilähtöisesti, innostuksen kautta”. Tosissaan, mutta ei totisesti. Elokuussa aloitimme yhteisharjoitukset ja osallistuimme Tallink- turnaukseen Espoossa. Siellä ajoimme hieman erilaista pelitapaa joukkueelle ja huomasimme sen tuottavan tulosta. Yllätimme lopulta läntisellä alueella useamman tasaisen vastustajan ja etenimme SM-sarjaan.

Meillä on myös toinen yhteisjoukkue, Blue, alueen alemmalla sarjatasolla. Sen pelaajaringissä on kahdeksan pelaajaa, Somerolta jopa kaksi uutta koripalloharrastajaa. Pelaajat ovat voineet pelata molemmissa joukkueissa. Kaksi kertaa viikossa harjoitellaan yhdessä LoKoKon ja Arska Basketin poikien kesken. Molemmilla joukkueilla on myös omat harjoitukset kerran tai kaksi viikossa. Lisäksi LoKoKon 04-pojat treenaavat ja pelaavat Petri Kajanderin valmennuksessa B-pojissa. Näin on saatu kaikkia mukana olevia nuoria palveleva kokonaisuus.

White-joukkueessa pelasivat syyskaudella Jussa Savo, Lauri Koivisto, Artturi Koivikko, Oliver Kanden, Aaro Taatila, Elias Kanerva, Kaapo Nikander, Roope Heinonen ja Jesperi Mäenpää. Valmentajina toimivat Jani Mäenpää ja Seppo Taatila ja apuvalmentajana Iida Taatila. Joukkueen johdosta vastaa Aapo Savo.