050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Loimaan Korikonkarit saivat tälle koripallokaudelle vielä toisen ison suru-uutisen. Seuran viimeinen elossa ollut perustajajäsen, kunniajäsen sekä ensimmäinen sihteeri, Veikko Parikka (1933-2021), on nukkunut ikiuneen.

Torpan Pojissa koripallo-oppinsa saanut ja saman seuran riveissä myös miesten SM-sarjassa mestaruuden ja muita mitaleita voittanut Veikko saapui Loimaalle 1960-luvun yhteiskoulun englannin ja ruotsin kielen lehtoriksi. Opettajana ollessaan hän halusi jatkaa myös koripallolähettilään työtä ja oli siksi perustamassa koulun oppilaille koripallokerhoa, joka osoittautui heti alusta lähtien menestykseksi. Koripallon siemen oli kylvetty Loimaan saveen.

Kun siemen oli alkanut itämään, seurasi siitä aivan kuin luonnollisena jatkumona uuden koripalloseuran perustaminen paikkakunnalle. Veikko oli yhtenä neljästä allekirjoittamassa Loimaan Korikonkareiden perustamisasiakirjaa vuonna 1964. Hän myös toimi seuran ensimmäisenä sihteerinä, mutta kirjoittelu ei rajoittunut pelkästään seuran virallisiin pöytäkirjoihin, vaan hänen lennokkaita otteluselostuksiaan saatiin lukea Loimaan Lehdestä vuosikymmenten ajan kuten myös mainioita, omakohtaisia kokemuksia suunnistuksen ihmeellisestä maailmasta.

Loimaan Korikonkarit haluaa seurana ottaa osaa omaisten suureen suruun samalla myös kiittäen siitä uskomattoman hienosta ja pyyteettömästä elämäntyöstä, jonka Veikko teki loimaalaisen nuorison liikuttamisen hyväksi ja jonka yhtenä isona hedelmänä Loimaalla pelataan koripalloa valtakunnan korkeimmalla sarjatasolla.