050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

LoKoKoArska jatkaa tänä vuonna yhteistyöjoukkueella Robert Petersen Cupissa (uusi 15-vuotiaiden SM-sarja). Tämä RPC:iin osallistuva yhteisjoukkue kävi hakemassa tuntumaa kauteen Espoossa Tallink-turnauksessa sijoittuen hienosti kilpasarjan kolmanneksi.

Perjantaina 24.8. joukkue matkasi siis Espooseen Suomen suuriimpaan koripalloturnaukseen. Lorska osallistui kilpasarjaan, joka toimii perinteisesti hyvänä alkavan kauden tason mittarina. Kilpasarjassa oli kymmenen joukkuetta (kaksi viiden joukkueen lohkoa). Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli KTP. Lorska oli saanut ennen turnausta vain muutaman yhteistreenin alleen (kesä treenattu omilla paikkakunnilla) ja tämä näkyi hieman otteissa. Pelillisesti oltiin hyvin mukana, mutta liekö sitten pientä jännitystä vai mitä, mutta viimeistely ei ollut kohdillaan ja sattui pieniä lapsuksia. Ottelu hävittiin 58-42 (30-22). Ero oli kaikesta huolimatta kaventunut sitten viime vuoden SM-sarjan.

Seuraavana päivänä kohdattiin PuHu Vantaalta. Ottelu vietiin selvin numeroin 55-24 (31-11). Päivän toinen ottelu oli edellisen toisintoa kun Hongan kakkosjoukkue White kaatui 64-39 (36-18). Näissä peleissä päästiin pyörittämään laajaa vaihtorulettia ja peli alkoi asettua uomiinsa.

Sunnuntai-aamuna pelattiin ratkaiseva alkusarjan viimeinen ottelu. Voitto Honsusta takaisi paikan pronssipeliin ja tappio veisi pelaamaan sijoista 5-6. Lorska oli kuitenkin aamupelissä paremmin hereillä ja kukisti Honsun 47-33 (23-11).

Tie vei siis pronssiotteluun, jossa vastaan tuli toisen lohkon kakkonen BC Nokia. Lorska on pelannut aikaisemminkin kiihkeitä otteluita BC Nokiaa vastaan ja turnauksen tuomarilinjan ollessa melko vaihteleva, tiedossa oli tiukka kamppailu. Ja jäätävä trilleri siitä tulikin. Ottelu näytti välillä vapaapainilta, jossa jokaisesta pallosta ja taisteltiin kynsin ja hampain. Ottelu päättyi tasalukemiin 42-42 ja näin mentiin jatkoajalle. Tämä kolmeminuuttinen olikin sitten raivoisaa kamppailua.

Puolustus molemmissa päissä oli niin agrgessiivista, että kumpikin joukkue sai aikaiseksi vain yhden korin. Tilanne siis edelleen tasan. Seuraavaksi mentiin turnauksen säännöillä harvinaiseen sudden death -ratkaisuun. Se joukkue, joka tekee ensimmäisen korin, voittaa. Peli alkoi ylösheitolla, jonka Lorska pienen painin jälkeen kamppaili itselleen. Pallo toimitettiin kahdella nopealla syötöllä korin alle Jussa Savolle, joka käytännössä survoi pallon koriin vastujan edestä. Nokialaiset jäivät hölmistyneenä seisomaan kun Lorska juoksi kentälle voitontuuletuksiin.

Jussa Savo valittiin kilpasarjan All Stars -viisikkoon tehden eniten pisteitä (83p.) koko sarjassa. Myös Kaapo Nikander (64p.) sijoittui tilastossa hienosti kahdeksanneksi. Eli kaikin puolin loistava alku kauteen yt-joukkueelle.

Muut pelaajat ja pisteet: Oliver Kanden (40), Artturi Koivikko (24), Milo Palo (5) Aaro Taatila (14), Jesper Mäenpää (2) Markus Klemola (5), Roope Heinonen (14) ja Niko Nieminen (3). Tsempparipalkintoja otteluittain: Artturille, Roopelle, Kaapolle, Oliverille ja Jussalle.

Loppuottelussa kohtasivat KTP ja Äänekosken Huima, jonka Huima lopulta voitti.

-Jani Mäenpää