050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

HBA-Märsky – LoKoKo Bisons 88-76 (42-41)

Viime ottelun hyvät otteet eivät näkyneet viikkopelissä Helsingissä, kun Biisonit iskivät yhteen HBA-Märskyn kanssa. Maajoukkuemiesten Ville Tahvanaisen ja Mikael Jantusen vahvistama Märsky aloitti kauden ailahdellen, mutta on viime aikoina pelannut vakuuttavasti ja peliä kehittäen.

Biisonit jäivät suorastaan telineisiin, kun Märsky karkasi heti alussa 17-4 johtoon. Biisonit pelasivat passiivisesti, Märsky riisti ja iski vastaan. Esko Salonen oli sairastelun vuoksi sivussa, joten pallollista pelaajaa jouduttiin jälleen kierrättämään. 23-10 jakso ei ollut tilastojen valossa yllätys: Märsky oli parempi jokaisella osa-alueella.

Toisella jaksolla Biisonit pääsivät peliin mukaan. Avausjakson nollatehoilla pelannut Marcus White pääsi todellisiin liekkeihin. Kolmikko White, Ville Karvonen ja Alex Foster ottivat suurta roolia, kun Bisons sai pelinsä kulkemaan. Levypallopelin kohentumisen vuoksi Bisons määräsi tahdin ja White iski pelloa koriin. White scorasi 15 pistettä ja nosti Biisonit vain pisteen päähän.

Kolmas jakso alkoi lupaavasti kun Ville Karvonen siirsi Biisonit neljän pisteen johtoon. Märskyn iso mies Aapeli Syrjämäki pelasi yhtä kauden tehokkaimmista otteluista eikä päästänyt Biisoneita karkumatkalle. Mikael Jantunen omilla suorituksillaan vei Märskyn jälleen johtoon.

Neljännen jakson alussa ero oli jo 10 pistettä. Märskyllä oli paikkoja lisätä johtoa entisestään, mutta kaukoheittopeli tuotti heilläkin ongelmia. Bisons sai kirittyä vielä Rasmus Marttisen ja Ville Karvosen koreilla mukaan lopputaisteluun. Biisoneiden 24 sekunnin rike ja Märskyn kolmonen reilu minuuttia ennen loppua lopetti taistelun. Ville Tahvanainen pysyi ottelun ensimmäisen puoliskon hieman pimennossa, mutta nousi esiin pelin loppuvaiheilla hyvillä ratkaisuillaan.

Märsky vei ottelun lopulta 88-76. Paras pistemies oli jälleen Marcus White (27/3). Kahdeksan pelaajan kapea rotaatio näkyi varsinkin ottelun loppuvaiheilla. Alavireinen Juho-Matti Henttonen 2/4, joutui varhain virhevaikeuksiin, eikä päässyt hyökkäyspäässä tilanteisiin. Märsky vei ottelun levypallot (40/37) ja oli todella vaarallinen varsinkin hyökkäyslevypalloissa (19). Suurin ero kuitenkin syntyi kuitenkin pallonmenetyksissä, joiden tilasto oli Biisoneille murheellinen (5/19). Kapean rotaation vuoksi Bisonsilla ei ollut varaa puolustaa täydellä intensiteetillä, jolloin Märskyn pelinrakentelu helpottui merkittävästi.

Kauaa ei Biisoneilla ole aikaa surra tappiota, sillä vierasottelut jatkuvat sunnuntaina Forssan Koripoikia vastaan.