Helsingin NMKY – LoKoKo Bisons 71-76 (31-39)

Koko alkukauden alaraajavamman vuoksi sivussa ollut Matt Gibson palasi viimein tositoimiin sunnuntain Divisioona 1A:n ottelussa Helsingin Urheilutalolla. Pelaamattomuus näkyi alussa Gibsonin heittopelissä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, kasvoi hänen merkityksensä Biisoneille.

Ottelun alku oli tasainen, mitä varjosti molempien joukkueiden heikko kakkosprosentti. Menetykset olivat Biisoneiden murheenkryyni kauden alussa, mutta viimeiset ottelut ovat tarjonneet tässä suhteessa merkittävää kehitystä. Tasaisen avausjakson korjasi vieraat 15-17.

Toisen jakson avasi Elmeri Aulasuo täysin vapaalla kolmosellaan. Biisoneiden peliä hankaloitti Joshua Wilchcomben ja Juho-Matti Henttosen nopeasti täyttynyt virhetilasto. Namika ikitaistelija Arsene Towa oli jälleen hankala vastustaja sisäpelissä ja osasti käyttää tilanteet hyödykseen. Towan sekä Max Besselinkin johdolla Namika hallitsi levypallotilastoa ja pysytteli jatkuvasti korkeintaan 6 pisteen päässä.

Tauon jälkeen Bisons muutti puolustustaan, mikä vaikutti myös Bisonsin yleispelaamiseen. Bisonsilla peli rullasi tovin laadukkaasti, kunnes Namikan Samuli Mäkelä aloitti tulituksensa kaaren takaa. Viiden pisteen johtoasemassa Bisons pääsi päätösjaksolle.

Jännittävän ottelun hahmoksi nousi 20-vuotias Mäkelä, joka rankaisi kaarelta aina kun Bisons pääsi vähänkin edelle. Lopussa esiin astuivat Wilchcombe ja Gibson Bisonsin ratkaisupelaajina. Wilchcombe haki tärkeät puolustuslevypallot ja Gibson osasi rauhoittaa peliä ja oli tarkkana vapaaheittoviivalla (10/10).

Gibsonin ja Wilchcomben tehot olivat tällä kertaa kaikki kaikessa. Gibson lähenteli jopa triplatuplaa ja sai palkinnon vierasjoukkueen parhaana pelaajana (22/7/8 syöttöä). Namikalta palkittiin odotetusti Samuli Mäkelä (19 pistettä). Pelissä on edelleen paljon parannettavaa, mutta Gibsonin paluun myötä joukkue on taas astetta monipuolisempi.