Helsingin NMKY – LoKoKo Bisons 89-77 (51-41)

Kotietu näytti olevan jälleen iso tekijä, kun sarjan toisen ottelun voittajasta taisteltiin perjantai-iltana Malmin Palloiluhallissa. Siinä missä Namika kärsi aiemmin viikolla 15 pisteen tappion Loimaalla, näytti se toisessa ottelussa finaalisarjan olevan vielä pahasti kesken.

Alussa Bisons pysyi Namikan kyydissä lähinnä Sebastian Bookerin huiman jakson ansiosta: 15 pistettä ensimmäisellä jaksolla ja Bisons otti viiden pisteen etumatkan. Namika oli lisännyt tempoa sitten edellisen ottelun, mutta Bisons viimeisteli hitusen paremmin vapaat korintekotilanteensa.

Toisella jaksolla alkoivat sitten Bisonsin vaikeudet. Ensin Namika kampesi Arsene Towan koreilla tasoihin, jonka jälkeen Sakari Laakso kolmosellaan vei kotijoukkueen johtoon. Ottelun tuomarikolmikko liigatuomari Ariadna Chueca Morenon johdolla näki lähes jokaisessa Bisons-puolustuksessa olleen jotakin väärää. Virhetilanne Bisonsilla alkoi kääntyä huonoksi, kun Joshua Caldwell, Brandon Norfleet sekä Petteri Ruutiainen joutuivat virhevaikeuksiin. Sakari Laakso nousi yhdeksi ottelun hahmoista, kun hän ensin onnistui pimentämään Joshua Caldwellin illan ja sen jälkeen heitti toisella jaksolla 12 pistettä. Namika korjasi toisen jakson peräti 31-16.

Kolmannella jaksolla Namikan Ricky Waxlax joutui myös virhevaikeuksiin. Bisons onnistuu hyökkäyksessä levittämään kenttää laajemmin ja Juho-Matti Henttonen kaunisteli lukemia parilla kolmosellaan. Sebastian Bookerin kolmonen toi Bisonsin jo kahden pisteen päähän (59-57). Namika ei kuitenkin antanut Bisonsille enää mahdollisuutta, vaan se nykäisi hetkessä lisää johtoa itselleen. Sakari Laaksolle tuomittiin vielä jakson loppuun hieman närää aiheuttanutta kolme vapaaheittoa.

Yhdeksän pisteen takaa-ajoasemassa viimeiselle neljännekselle lähtenyt Bisons saa heti jakson alussa lisää ongelmia. Juho-Matti Henttosen koriyrityksessä tuomarit eivät viheltäneet virhettä ja niinpä Bisonsin penkki reagoi tilanteeseen. Tilanteesta seurasi tekninen virhe protestoinnista ja Namikalle vapaaheitto ja pallonhallinta. Jakson loppuun Bisonsin sai muutaman riiston ja pari vapaata kolmosta, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt tietään koriin.

Bisons oli alkua lukuunottamatta pari askelta Namikaa perässä. Tempo ja siirtymähyökkäys olivat ottelussa Namikan heiniä ja vieläpä herkäksi käynyt tuomarien reagointi (virheet 51 kpl!) aiheutti joukkueissa päänvaivaa. Bisonsin amerikkalaispelaajat jäivät otteluissa vaisuiksi ja kun vieläpä Tuure Takala (11 syöttöä) otti selvän niskalenkin Bisonsin Esko Salosesta oli ottelu ratkennut. Bisonsin penkkipelaajat antoivat ottelussa hyvin tukea tehden aloitusviisikkoa enemmän pisteitä. Bookerin lisäksi vain Petteri Ruutiainen (14/11) tuotti ongelmia Namikan puolustukselle.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin antoi krediittiä Namikan pelaamiselle:

• He tulivat paljon vauhdikkaammin otteluun. Siirtymähyökkäys tuotti ongelmia ja en ymmärrä miksi pelaajat eivät tällä kertaa ehtineet puolustusvalmiuteen. Vaikka ero pisteissä ei ollut tuon suurempi, oli ero valmiudessa otteluun todella iso. Meidät jyrättiin, totesi Mannelin.

Bisonsin parhaana palkittiin Sebastian Booker (21 p sekä Namikan parhaana Arsene Towa (21p/15lp)

Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan maanantaina 9.4. Loimaan Liikuntahallissa.