Forssan Koripojat – LoKoKo Bisons 106-80 (58-33)

Forssaan matkanneet loimaalaiset saivat pettyä pahasti, kun odotettu paikallispeli käytiin Forssan Feeniksissä. Viime aikoina ailahdellut Bisons oli alusta saakka suurissa vaikeuksissa hyökkäyspäässä ja myös puolustus avautui kerta toisensa jälkeen.

Ennen kuin ottelu oli hädin tuskin käynnistynyt karkasi FoKoPo selvään johtoasemaan. Bisons sortui taas heikkoon heittopeliin, FoKoPo:n ratkaistessa kovalla prosentilla (2p 75%) hyökkäyspäässä. 17-3 aloitus ekalla vitosella tappoi pelin jo alkuunsa. Bisons sai muutaman onnistumisen jakson loppuun ja kaunisteli lukemia 24-11.

Toisella jaksolla Bisons näytti hetkellisesti saavan juonesta kiinni, kun Esko Salonen ja Marcus White heittivät kolmoset mieheen. Aina kun Bisons sai onnistumisen aikaan, tilanteen kuittasi toisessa kenttäpäässä Isaac Williams. Hurjaa heittopeliä esittänyt Williams oli Bisonsille mahdoton pysäytettävä. Juho-Matti Henttosen ja Ville Karvosen virhetili täyttyi nopeaa tahtia, ja aiheutti päänvaivaa valmennusjohdolle.

Ero kasvoi toisella jaksolla entistä suuremmaksi ja Bisons joutui lähtemään 25 pisteen takaa-ajoasemasta kolmannelle jaksolle. Bisons yritti painostaa pallollista pelaajaa koko kentällä, mutta tämänkin FoKoPo onnistui purkamaan helposti. Liiankin ärhäkkä pallollisen puolustaminen johti lähinnä Karvosen neljänteen virheeseen. Esko Salosen pari onnistunutta koria sai pienen toivon kipinän loimaalaisleirissä heräämään. Onni oli jälleen vain hetkellistä, sillä Williams heitti forssalaiset jälleen karkumatkalle.

Viimeinen neljännes ei tarjonnut enää pelillisiä hienouksia. Esko Salonen jäi pahasti Gilbert Talbotin asettamaan skriiniin ja loukkasi itseään. Forssa korjasi tämänkin jakson ja lopulta koko ottelun lukemin 106-80.

Williams oli illan tähti hurjalla tilastorivillä 45/7/5. Häntä säesti sentteri Gilbert Talbot (18/19), joka piti Bisons-pelaajat irti levypalloista. Ex-Biisoni Tero Valkama heitti kauden ennätyspisteensä 19 ja esitti mainiota heittopeliä myös kaaren takaa 4/7. Tehokkain Biisoni oli Marcus White, joka teki hänelle tyypilliset tilastot 24/8. White jäi kovin yksin hyökkäystehoissa, sillä varsinkin kotimainen osasto jäi vaisuille tilastoille.

FoKoPo heitti läpi ottelun erinomaisesti ja vei levypallot selvästi 53-39. Forssan suurikokoinen etukenttä oli elementissään, kun FoKoPo haki peräti 21 hyökkäyslevypalloa.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin harmitteli omiensa esiintymistä:

• Odotan edelleen tasonnostoa meidän kotimaisilta pelaajilta. Vaikka tässä on ollut ongelmia 5 vs 5 treenien kanssa, ihan tätä en odottanut. Treenien kautta mennään ja haetaan nousukuntoa sitä kautta.

Tappiosta huolimatta Bisons jatkaa sarjakakkosena, Kristikan hävittyä ottelunsa Helsingissä.