050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Pirkka Street Basket 2018 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Syksyn kiertueella järjestetään yhteensä 14 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Loimaalla hypittiin ja pompittiin musiikin tahdissa koko maanantai aamupäivä. Vuoden Hauskinta Koulupäivää Pirkka Street Basket -tapahtuman merkeissä pääsivät viettämään tällä kertaa alakoulun nuorimmat eli 1.-3.-luokkalaiset Pikkusudet, joita oli mukana yhteensä 300.

Koululaiset olivat keksineet joukkueilleen taas hauskoja ja kekseliäitä nimiä. Mukana olivat mm. Pikkupingviinit, Vauhtikoirat, Iloiset Ilmapallot ja Vesikobrat.

– Se nyt vaan oli semmonen osuva nimi, kerto Vesikobrissa pelannut poika kysyttäessä, mistä joukkueen nimi on peräisin.

Loimaan Korikonkarit ja K-Citymarket Loimaa ovat järjestäneet yhteistyössä jo useita Pirkka Street Basket -tapahtumia. Keväällä 2018 tapahtumassa oli mukana huimat 600 3.-6.luokkalaista ja nyt oli sitten nuorempien vuoro.

Tutun talkoojoukon voimalla Loimaan keskuskoulun piha muuttui hetkessä peliareenaksi, jossa otteluja pelattiin yhteensä 11 kentällä. K-Citymarket Loimaa tarjosi kaikille koululaisille terveelliset pelieväät, jotka otettiin ilolla vastaan.

– Mitä? Saaks täältä banaania?, innostui yksi 2.luokkalainen poika ja nappasi eväät matkaan ja alkoi popsia heti banaania tyytyväisenä.

Koululaisia tapahtumassa ilahduttivat myös paikalla vierailleet ja kentänvalvojina auttaneet Loimaan Bisonsin pelaajat. Tuplasti pidempien pelaajien pituutta ihmeteltiin suut auki – joillakin koululaisilla oli ehkä toiveissa kasvaa joku päivä vielä samoihin mittoihin.

-Basket.fi