LoKoKo Bisons – Helsingin NMKY 77-80 (37-45)

Vaikka Namika jäikin runkosarjassa sijalle seitsemän, osoitti se keskiviikkona Loimaalla pelatussa puolivälierässä yllätysmahdollsuuksiaan.

Turussa kovan vierasvoiton napannut Bisons aloitti pelin hieman puolivaloilla, Namikan pelatessa pudotuspeliasenteella.

• En tiedä mistä ottelun alun kylläisyydentunne oli otteisiimme tullut. Tämä ei ollut playoff-peli, totesi Arttu Mannelin ottelun jälkeen.

Bisons aloitti löysästi ja heitti lukuisat layupit karkeasti ohi. Namika piti tempoa yllä ja pyöritti peliä Erik Waxlaxin kautta näyttävästi. Namika pelasi kaarella hyviä heittopaikkoja, josta pallo löysi tiensä koriin tappavan tehokkaasti. Lisäksi Bisonsin pallonkontrolli oli luokattoman heikkoa, jonka seurauksena Namika juoksi nopeita hyökkäyksiään. Namika heitti kolmoset 5/7 sisään ja vei avausjakson 18-30.

Marcus White vastasi toisen neljänneksen tehoista, jonka seurauksena Namika joutui turvautumaan aikalisään. Bisons tajusi vähitellen pelaavansa pudotuspeliä ja ryhdistäytyi vähitellen myös puolustuspäässä. Namikan tehot putosivat puoleen ja kolmen sekunnin alueen korit olivat vähissä. Sen sijaan kolmosilla Namika kasvatti taukojohdoksi 37-45.

Bisonsin mahdollisuus tuli kolmannella neljänneksellä, kun se nousi ottelussa ensin tasoihin. Mikko Jämsä rikkoi Bisonsin nollan kaaren takaa ja pakotti Namikan aikalisälle. Esko Salosen tärkeä kori ja heti perään tapahtunut riisto jättivät ratkaisun neljänteen jaksoon.

Salosen kolmonen vei Bisonsin jälleen johtoon, mutta Namika kuittasi heti toisessa päässä. Hyvin pelatun kuvion jälkeen Markus Vallilla heitti Namikan neljän pisteen johtoon. Sakari Laakson virhevaikeudet hankaloittivat Namikan peliä viime minuuteilla. Laakso nousi kuitenkin ottelun ratkaisijaksi kolmosellaan reilu minuutti ennen loppua. Alex Foster pääsi yrittämään ottelun ratkaisua 9 sekuntia ennen loppua. Foster puski korille, mutta työnsi Sakari Laakson hyökkääjänvirheen arvoisesti kumoon. Loppulukemat Laakso kuittasi vapariviivalta.

Biisoneiden paras oli jälleen Marcus White (31/9), 2p 15/20.

Kovuutta ja taisteluntahtoa vaaditaan, jotta ottelusarja tasoittuu lauantaina. Todellisuus on, että näillä heittopronsenteilla (3p Bisons 2/16 ja Namika 14/32) ja menetysmäärillä ottelun voittaminen on vaikeaa. Oman haasteensa tarjoaa Namikan laaja materiaali, joka tuo heille merkittävää lisäetua sarjan pitkittyessä.

• Uskon, että pystymme vastaamaan lauantaina, kunhan saamme pelaajiakin terveeksi, totesi Mannelin.

Ottelusarjan katkaisuun tarvitaan kolme voittoa.