050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

Pyrintö Akatemia – LoKoKo Bisons 80-87 (39-47)

Viime aikojen vaikeat otteet saivat jatkoa torstaina Tampereella. Lokakuussa Loimaalla pelatussa ottelussa Bisons oli 35 pistettä parempi, nyt Pyrintö oli lukenut läksynsä selvästi paremmin.

Alku kulki Bisonsin pienessä hallinnassa. Alex Foster nosteli koreja läheltä, Pyrinnön keskittyessä kolmen pisteen heittoihin. Kun kotijoukkueen heittopeli sakkasi, Biisonit karkasivat 10 pisteen karkumatkalle.

Toisella jaksolla alkoivatkin sitten Biisoneiden vaikeudet. Puolustuksessa tapahtui paljon virheitä, ja Pyrintö puolestaan hyökkäsi lähemmäksi koria. Kahdella ensimmäisellä jaksolla Pyrintö nosteli kakkoset peräti 10/15 ja toinen jakso meni kotijoukkueelle 25-23.

Pitkän tauon jälkeen Bisons sai hyvän startin (6-13), mutta jälleen pieni hyvänolontunne kostautui. Petteri Ruutiaisella oli vaikea ilta ja virhetili täyttyi nopeasti. Kolmannen jakson tekninen virhe päätti lopulta Ruutiaisen pelin, ottelun varhaisessa vaiheessa. Esko Salosen hyppyheitto vei Bisonsin seitsemän pisteen johdossa viimeiselle jaksolle.

Pyrinnön yllättäjäksi nousi Reda Bellagnaoi, joka kiitti vastuusta ja heitti kaksi kolmosta sisään heti neljännen jakson alkuun. Bisons pelasi hyökkäyspäässä huolimattomasti ja antoi Pyrinnölle muutaman turhan pallonhallinnan lisää. Vastikään Korisliigassa ensiminuutit pelannut Joni Pohjonen toi Pyrinnön jo kolmen pisteen päähän. Kun myös Esko Salonen joutui virhetilin täytyttyä jättämään pelin, tuli lopusta jälleen jännitysnäytelmä.

Lahtea vastaan vaikeuksissa ollut Marcus White sai nyt kunnian ratkaista ottelun. White nosti pallon koriin ja haki kontaktin puolustajaan. White upotti vielä vapaaheiton ja Bisons pääsi juhlimaan tiukkaa voittoa.

Ottelun voitto ei tullut tälläkään kertaa helpolla. Bisons johti koko ottelun ajan, mutta oli menettää 17 pisteen johtoaseman lopullisesti. Bisons oli huolimaton korintekotilanteissa eikä puolustuspäässä myöskään nähty parasta pelaamista. Heittoprosentit olivat jälleen matalia (2p 43%, 3p 27%). Jenkkikaksikko White & Foster tekivät 18 pistettä mieheen. Juho-Matti Henttonen teki lopussa tärkeitä koreja ja tilastoi lopulta 13/9. Pelistä muodostui varsin rikkonainen, kun neljä pelaajaa joutui jättämään pelin kesken virhetilin täytyttyä ja joukko avainpelaajia oli loppuvaiheilla virhevaikeuksissa.