050 542 5430 lokoko@lokoko.fi
Aalto Basket – Lokoko Bisons 72-101 (41-48)

Viime kauden II-divisioonan Final Four-turnauksen finalistit kohtasivat lauantaina Espoossa. Perinteikäs teekkarikoripallon erikoisseura yllätti monet koripallon ystävät pudottamalla keväällä turnauksen toisen ennakkosuosikin Äänekosken Huiman karsintafinaalista. Bisonsia finaalissa piinannut Pus-Basket sai ennen kauden alkua Koripalloliitolta tarjouksen sarjapaikasta Divisioona 1B:ssä. Pus Basket vastaanotti sarjapaikan ja sponsorin mukaan muutti nimensä Aalto-Basketiksi.

Poikkeuksellisesti Opinmäen liikuntahallissa pelattu ottelu taisi sotkea enemmän kotijoukkueen kuin vieraiden otteita. Bisons aloitti ottelun pirteästi ja juoksi kenttää tehokkaasti. Bisons oli avausminuutit terävänä, sen sijaan vastustajan peli näytti hyvinkin sekavalta. Kaukoheitot tuottivat vierailla ongelmia, mutta Bisons rokotti pienempää vastustajaa läheltä koria tehokkaasti. Lyhyelle tauolle lähdettiin tilanteessa 18-29.

Toisella jaksolla peli tasoittui vaikka jakson alkuun Bisons repäisikin johtoa lisää. Bisonsin tehoista vastasi pääasiassa Bisonsin isot pelaajat Juho-Matti Henttonen ja Petteri Ruutiainen. Taustatukea kaksikolle antoi Josh Caldwell. Aalto-Basket kuitenkin pelasi toisen jakson fiksummin ja sai puolustuksessa tärkeitä stoppeja. Toisen jakson viimeiset minuutit kotijoukkue käytti tehokkaasti hyväkseen kirimällä puoliaikajohdoksi 41-48.

Puoliajan jälkeen kotijoukkueen hyvä vire näytti kadonneen ja Bisonsin päävalmentajan Arttu Mannelinin kopissa tuomat ohjeet näyttivät tehonneen. Kadoksissa ollut kaukoheittopeli sai vihdoin onnistumisia ja Bisonsin isot miehet pakottivat itsensä vapaaheittoviivalla tilanne toisensa jälkeen. Pistetilanne pysyi suhteellisen tasaisena osittain Bisonsin heikon vapaaheittopronsentin vuoksi. Viimeiselle jaksolle lähdettiin Bisonsin 61-73 vierasjohdossa.

Aalto-Basketin asenne viimeiselle kympille oli kaikki tai ei mitään. Läpi ottelun Bisonsin puolustukselle ongelmia aiheuttanut Oliver Kaisti oli liekeissä heti jakson alkupuolella. Kaistin mentyä vaihtopenkille Bisons iski pienen runin, josta kotijoukkue ei enää toipunut. Lopun viimeiset minuutit olivat lähinnä pelailua, jossa kotijoukkue prässäsi ja sähläsi itsensä ulos tilanteista. Bisons iski helppoja koreja ja viihdytti pelaajien seurassa peliin saapunutta fanijoukkoa. Ottelun lopputulos 72-101 ei kerro todellista kuvaa ottelun kulusta. Aalto-Basket roikkui mukana kolme jaksoa ja lopullinen ero venähti vasta viimeisen vitosen aikana.

Päävalmentaja Mannelin kertoi pelin jälkeen olevansa tyytyväinen varsinkin Henttosen ja Ruutiaisen otteisiin. – Meillä oli kokoa pienempi joukkue vastassa ja tarkoitus oli pelata palloa korin alle. Se onnistui hyvin, Mannelin totesi.
– Tarkoituksemme oli pelata aktiivisesti ja siinä onnistuimmekin ajoittain. Aktiivisuus oli jo parempaa kuin viime pelissämme. Pelimme ei kuitenkaan ole lähelläkään sellaista mitä se voisi olla, joten tekemistä harjoituksissa riittää. Voitamme tällä hetkellä lähinnä materiaalin turvin, analysoi Mannelin pelin kulkua.

Bisonsin tehopelaajia ottelussa olivat Juho-Matti Henttonen 21 pistettä/8 levypalloa/4 syöttöä ja Josh Caldwell 20 Pistettä/ 12levypalloa/ 5 syöttöä

Ottelun palkintoraadin vakuuttivat Bisonsin Sebastian Booker 7 pistettä/7 levypalloa/4 riistoa sekä Aalto-Basketin Oliver Kaisti 28 pistettä/8 levypalloa/5 riistoa

Bisonsin vapaaheitot tuottivat ongelmia (14/28 50%) Kuvassa Rasmus Marttinen kuitenkin onnistuu vapaaheitossa.