Raholan Pyrkivä – LoKoKo Bisons 53-81 (30-44)

LoKoKo Bisons joutui nauttimaan isänpäivälounaan lyhyen kaavan mukaan, sillä edessä oli vierasottelu Tampereen Tesomalla, Raholan Pyrkivää vastaan. Sarjan häntäpäähän juuttunut Rahola oli voittanut kauden kuudesta pelistä ainoastaan yhden.

Viime kaudella Tesomalla Bisonsin kohdannut Raholan II-joukkue laittoi vieraat ahtaalle, ottelun ratketessa vasta viime sekunneilla loimaalaisten hyväksi. Nykyään Bisonsin riveissä pelaava Tommi Rasi vieraili tuolloin kakkosjoukkueen riveissä ja oli lähes pysäyttämätön keräten yhteensä 30 pistettä.

Poislukien paras pistemies Rasi, Rahola jatkaa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin viime kaudella. Sunnuntain ottelussa molemmat joukkueet esiintyivät hieman vajailla kokoonpanoilla. Bisonsilta olivat sivussa avauskokoonpanon pelaajista Sebastian Booker sekä Rasmus Marttinen. Myös pidempään sivussa olevat Markus Lammela sekä Elmeri Aulasuo kannattivat joukkuetovereitaan vaihtopenkiltä käsin.

Alku oli jälleen hieman huono Bisonsille. Jani Kivisen ja Tommi Rasin noustua avaukseen, pelin alkuminuutit näyttivät kulkevan hieman pelikavereita etsien. Raholan Santeri Mäntynen vastasi tehoista kun kotijoukkue karkasi 8-2 johtoon. Tommi Rasi piti Bisonsin tuntumassa hakeutumalla pariin otteeseen vapaaheittoviivalle. 10-4 tilanteen jälkeen Bisons sai aikaan tukun onnistumisia kun kaukoheittotaitoaan esittävät vuoron perään Esko Salonen sekä Josh Caldwell. Bisons jäi harvinaisesti ensimmäisellä kympillä ilman kahden pisteen koria, sillä kaikki pisteet tulivat joko ansaituilla vapaaheitoilla tai kolmosilla. Jakso päättyi tasaisesti lukemiin 17-21.

Toisella jaksolla Bisonsin otteet terävöityivät molemmissa päissä kenttää. Rahola sortui lukuisiin pallonmenetyksiin, josta Bisons juoksi muutamia helppoja koreja. Raholan Lauri Tiainen pelasi hyvän jakson ja pussitti Raholan 13:sta jaksopisteestä 9. Bisonsin Josh Caldwell pisti vielä hitusen paremmaksi scoraamalla peräti 11 pistettä. Tauolle mentiin lukemista 30-44.

Puoliaikatauko on useasti sopinut Bisonsille tämän kauden otteluissa, niin tälläkin kertaa. Bisonsin puolustus toimii kolmannella jaksolla erinomaisesti ja Rahola oli jatkuvasti pakotettu vaikeisiin heittoihin. Sen sijaan Bisonsin hyökkäys toimi Juho-Matti Henttosen ja Tommi Rasin vuorotellessa korinteossa. Raholan ahkerasti pelin aikana käyttämä paikkapuolustus ei toiminut kuin joitakin hetkiä. Paikkapuolustukseen oli osannut valmistautua myös Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin:

• Harjoittelimme paljon paikkapuolustusta ja sen purkamista viikon harjoituksissa. Osasimme odottaa Raholan turvautuvan erilaiseen puolustustapaan, kertoi Mannelin.

Viimeinen jakso aloitettiin Bisonsin turvallisen tuntuisessa 24 pisteen johdossa. Juho-Matti Henttonen lisäsi heti jakson alkuun Bisonsin etumatkaa ja illan epävirallinen MVP Tommi Rasi antoi taustatulta. Aloitusviisikon ulkopuolelta Bisons sai kentälle tarvittavaa lisäenergiaa, kun nuoret Saku Repo ja Joona Mäkilä esittivät mallikkaita otteita. Koko ottelun kentällä viilettänyt Esko Salonen pelasi myös erinomaisen ottelun, sillä omien pisteiden lisäksi hän jakeli tukun namupasseja ja ryösti palloa hitaampien Raholan pelaajien hyppysistä.

• Joona ja Saku pelasivat hienosti, täytyy olla nuorista todella ylpeä, kehui Mannelin nuorisokaartiaan. Rahola oli vähän vaisu tänään, varmasti osasyy oli heiltäkin puuttuneet muutamat avainpelaajat. Tärkein syy voittoon oli kuitenkin etumme yksilötaidoissa sekä kykymme ennakoida vastustajan pelitapaa, summasi Mannelin voiton avaimia.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat Bisonsin Tommi Rasi 24 pistettä ja 8 levypalloa, sekä Raholan Lauri Tiainen 16 pistettä ja 6 levypalloa.

Toivottavasti sairastupa tyhjenee sunnuntaihin mennessä, sillä vastus kovenee huomattavasti kun Loimaalle matkustaa aina voitonnälkäinen Äänekosken Huima.