KaU Karkkila – LoKoKo Bisons 76-83 (37-30)

Lauantaina pelatussa toisessa välierässä nähtiin todellista playoff-korista. Kentällä koettiin kahden hyvän joukkueen välinen fyysinen vääntö, jossa pitkään niskan päällä ollut kotijoukkue joutui taipumaan Bisonsin hyvän toisen puoliajan ansiosta.
Karkkilalla oli kaikki mahdollisuudet horjuttaa Bisonsin matkaa kohti Divisioona B:n finaaleja. Se pelasi suurella sydämellä hyvin kannustaneen kotiyleisönsä edessä ja Bisons tuskaili alussa varsinkin hyökkäyspelinsä kanssa. Janne Kinnunen veti jälleen omaa showtaan ja yhdessä Artturi Niemisen kanssa he hyökkäsivät erinomaisesti Bisonsin korille. Bisons sen sijaan tyytyi roiskimaan kolmosia heikoin tuloksin. Siinä missä Bisons menetti pallon Loimaalla pelatussa ottelussa vain viisi kertaa, tuli menetyksiä Karkkilassa jo ensimmäisellä jaksolla seitsemän kappaletta.

Toinen jakso alkoi edellisen kaltaisesti. Molemmilla joukkueilla oli suuria vaikeuksia korinteon kanssa. Bisons heitti pari helaa ja moni pelaaja oli poissa tolaltaan. Brandon Norfleet oli harvoja vieraiden onnistujia, joka piti Bisonsin mukana taistelussa. Janne Kinnunen upotti kolme kolmosta, yhden vieläpä summerin soidessa. Tilanne pitkällä tauolla oli 37-30.
Kolmannen jakson alkuun KaU:n Miro Salmela sai nopeasti neljännen virheensä ja sen kuvitteli auttavan Bisonsia. Sen sijaan musta hetki pilasi suunnitelmat. HL Coleman heitti kolmosen, heti perään Byron Burnett punnersi väkivahvasti kakkosen ja Juho-Matti Henttonen sai hyökkääjän virheen. Kun vieläpä Josh Caldwell sai illan neljännen virheensä oli Bisons todellisessa liemessä. Kun Karkkila karkasi kymmenen pisteen johtoon sai Bisons vielä jobin postia Markus Lammelan virheen jälkeisestä Petteri Ruutiaisen teknisestä virheestä. Sebastian Booker veti huikean jakson, kun hän yksinään kiri Bisonsin mukaan otteluun. Seitsemän peräkkäistä pistettä ja Kinnuselle hankittu neljäs virhe käänsivät ottelun kulun. Kun Petteri Ruutiainen heitti kakkosen summerin soidessa, oli Bisons noussut jo pisteen edelle.

Neljännellä jaksolla molempien kolmoset alkoivat uppoamaan paremmin. Ensin Sebastian Booker huudatti loimaalaisfaneja ja heti perään Tommi Rasi heitti käsiviidakkoa vastaan kolmosen sisään. Kun Esko Salonen hyökkäysajan loppuessa heitti kolmosen pari metriä viivan takaa oli Bisonsilla voittoon tarvittava flow-tila päällä. KaU ei kuitenkaan vielä luovuttanut vaan Bisons-pelaajien virhetilin täytyttyä he pääsivät vapaaheittoviivalle. Kun 1.40 oli ottelua jäljellä Elmeri Kivimäki kavensi ottelun vain yhteen pisteeseen. Nopeasti virhevaikeuksiin ottelussa joutunut Joshua Caldwell pelasi loppuminuutit fiksusti ja hän olikin yksi ottelun ratkaisijoista. Kolmonen sisään kun 44 sekuntia oli jäljellä ja loppuaika erinomaista puolustusta. Loppuun vielä Coleman ja Henttonen saivat virhetilinsä täyteen ja joutuivat penkille. Brandon Norfleet viimeisteli ottelun loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin kiitteli lehdistötilaisuudessa joukkueensa taistelutahtoa:
– Oli todella kova matsi. Karkkila oli todella hyvä ja he tekivät meistä alussa huonon jengin. Alussa ei tullut mitään yllättävää, mutta oliko huono alku vain meidän huonoutta vaiko Karkkilan todellista hyvyyttä. Heitot eivät uponneet, meidän onni oli ettei ero kasvanut suuremmaksi.

Bisons-kapteeni Jani Kivinen kuvasi ottelua todella vaikeaksi:
– Alku oli todella tahmea, en tiedä mistä tahmeus johtui. Onneksi koottiin itsemme ja saatiin ottelu käännettyä.

Kolmas välierä pelataan maanantaina Loimaalla. Sarjan katkaiseminen on aina vaikeaa ja siihen aikoo myös KaU iskeä.

KaU:n valmentaja Kimmo Tolvanen pitää sarjaa ”vanhat ukot vs nuoret miehet” sarjana:

– Me haluttiin viedä Bisons 5 vs 5 korikseen, se sopii meille. Meidän aikomuksena on hidastaa Bisonsin tempoa ja alussa onnistuttiinkin erinomaisesti.
Vielä on kaikki mahdollista ja maanantaina laitetaan kaikki peliin, vannoi Tolvanen.

3. välierä pelataan Loimaan Liikuntahallissa maanantaina 26.3 klo 18.30 alkaen.