ToPo Juniorit – LoKoKo Bisons 82-70 (40-44)

Rasmus Marttisen kasvattajaseura ToPo tarjosi kovan vastuksen lauantain koristaistossa Helsingin Munkkiniemessä. Kahdeksan pelaajan voimin otteluun lähtenyt Bisons jaksoi painaa kolme jaksoa tasaisesti isäntien kanssa, mutta heikko neljäs jakso koitui kohtaloksi.

Ville Karvonen oli vierasjoukkueen tehokkain ottelun alkuvaiheissa. Arsene Towa ja HL Coleman eivät päässeet pisteillä juhlimaan, sen sijaan Bisons joutui rikkomaan merkittävän paljon. Bisonsin Alex Foster sai kaksi nopeaa virhettä ottelun alussa, mikä sai Bisons-valmennuksen mietteliääksi. ToPo sai penkiltä runsaasti apuja, kun 18-vuotias Alvar Michelsen oli liekeissä kaaren takaa.

Toisella jaksolla Bisons esitti ottelun parasta osaamistaan. Jakso alkoi 0-7 ”runilla” kun Juho-Matti Henttonen osui kahdella kolmosellaan. Väkivahvana levypallopelaajana tunnettu Arsene Towa rouhi vahvasti korin alla ja tuotti Bisonsille jatkuvia ongelmia levypallopelin kanssa. Ville Karvonen jatkoi tehoiluaan ja sai taustatukea Marcus Whiten koreilla.

Tauon jälkeen Arttu Mannelinin saama tekninen virhe antoi pientä lisäboostia kotijoukkueelle. Tuomas Laine pelasi energisesti kentän molemmissa päissä ja Cedric Latimer otti joukkueen reppuselkään hyökkäyspäässä. Biisonien ongelmat jatkuivat, kun kapteeni Esko Salonen joutui jättämään ottelun kesken. Kapea pelaajarinki joutui entistä kovempaan testiin. Topon yhden pisteen johto ennen neljättä jaksoa ennakoi todellista launtaitrilleriä.

Bisons kävi vielä ottelun johdossa, mutta sen jälkeen Juuso Kauppisen tehoilla ToPo karkasi. Bisonsilla oli vielä omat hetkensä, kun Miki Kuusisto sai teknisen virheen ja Arsene Towa viidennen virheensä. Bisons sen sijaan hukkasi tärkeät vapaaheitot ratkaisuhetkillä eikä saanut lopullista kiriä aikaiseksi. Bisonsin avainpelaajat Ville Karvosen ja Alex Fosterin johdolla joutuivat pelaamaan hurjat minuutit, eikä energiaa loppuhetkille enää löytynyt.

Cedric Latimer ja Ville Karvonen keräsivät molemmat 20 pistettä. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ToPon Tuomas Laine (11/2/6) ja Biisoneiden Rasmus Marttinen (10/2/3).