050 542 5430 lokoko@lokoko.fi
LoKoKo Bisons – Torpan Pojat 72-83 (43-35)

Torpan Pojat on osoittautunut loimaalaisille vaikeaksi vastustajaksi kuluvalla kaudella. Marraskuussa Helsingissä ToPo kuritti Biisoneita 82-70. Nyt vuorossa oli revanssiottelu ja Aubreyn Colemanin esiintyminen kotiyleisön edessä.

Alku sujui kotijoukkueen komennossa. Bisons puolusti kovalla intensiteetillä ja otti ToPolta vapaat heitot pois tehokkaasti. Aubrey Coleman sai muutaman harhaheiton jälkeen pelijuonesta kiinni ja sai ajoillaan ToPon puolustuksen sirpaleiksi. ToPo otti tukun kolmosia, jotka takkusivat toden teolla 0/11. Bisons pelasi yhden kauden parhaista jaksoistaan ja karkasi helppoon 21-8 johtoon.

Toisen jakson alussa ToPolla oli edelleen vaikeuksia saada hyökkäystä toimimaan. Pitkät hyökkäykset eivät tuottaneet toivottua tulosta, vaan Bisons jatkoi vahvaa puolustuspeliään. Alex Foster oli ottelun alun hahmoja, kuumentaen ToPon kokeneen Arsene Towan. Ville Karvonen heitti pari kolmosta sisään ja Coleman siirsi Bisonsin jo 18 pisteen johtoon. Bisonsin pieni löysääminen antoi ToPolle mahdollisuuden nousta mukaan otteluun. Juuso Kauppinen avasi kolmostilinsä ja toi vieraat jo 7 pisteen päähän. Esko Salonen onnistui vielä jakson lopussa ja Bisons johti tauolla 43-35.

Colemanin hyvää iltaa synkensi toisella jaksolla hankittu eu-virhe. Kolmannella jaksolla Coleman syyllistyi tuomarin mukaan floppaamiseen, josta tuloksena oli tekninen virhe. Colemanin pelit siis päättyivät ennen aikojaan ja Bisonsin oli syytä muuttaa pelisuunnitelmaa. ToPo näki oman tilaisuutensa ja iski välittömästi. Bisonsin puolustus avautui kerta toisensa jälkeen ja vieraat siirtyivät ottelussa vähitellen johtoon.

Neljännen jakson sankariksi nousi Torpan Juuso Kauppinen. Kauppinen onnistui tärkeällä hetkillä kaaren takaa, kun taas Bisonsin heitot eivät pomppineet koriin. Esko Salonen pelasi kovaa loppuun saakka ja yritti osaltaan nostaa joukkueen vielä taisteluun. Lopussa Bisonsin muutama turha pallonmenetys tappoi pelin ja ToPo pääsi juhlimaan voittoa. Levypallopeli oli tilastoista suurin ongelmakohta, jonka pienikokoisempi ToPo vei selkästi 33/50. Kokeneet Arsene Towa ja HL Coleman olivat levypallopelissä Bisonsin sisäpelaajia selvästi etevämpiä.

Närää kotiyleisössä pitkin ottelua aiheutti tuomarilinja, joka näytti vaikeuttavan erityisesti Bisonsin pelaamista:

• Toisella puolijalla peli menetettiin kokonaan. Vaikka tuomareihin peli menetettiin, niin ei saa meidän puolelta käydä. En itse löytänyt, eivätkä pelaajat löytäneet tapaa, jolla peli oltaisiin saatu vielä kääntymään. Vaikka peliä on nyt rakennettu Colemanin ympärille, piti meillä olla käytössä kaikki vanhat jutut ilman häntä. Valitettavasti emme saaneet niitäkään toimimaan, kommentoi päävalmentaja Arttu Mannelin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Esko Salonen (12/3) ja Topon Juuso Kauppinen (24/2).

Bisons on nyt sarjassa kolmantena ja taistelee kotiedusta neljän joukossa. ToPo nousi jo yhden voiton päähän Bisonsista ja olisi tasapisteissä edellä. Seuraavaksi Bisons kohtaa todellisessa neljän pisteen ottelussa Oulun Ynnin. – Jäljellä olevia otteluita emme häviä, lupasi Mannelin.