Hyvinkään Ponteva – LoKoKo Bisons 71-103 (40-43)

Bisonsin lähes kahden viikon ottelutauko päättyi perjantaina kun se kohtasi vierasottelussa Hyvinkään Pontevan. Otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa Bisons tavoitteli sarjan kärkipaikkaa yhdessä Munkkiniemen Kisapoikien kanssa. HyPo puolestaan taistelee tälle hetkellä viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Molemmat joukkueet lähtivät hieman vajaalla kokoonpanolla kun Bisonsilta puuttui pitkäaikaispotilaiden lisäksi Petteri Ruutiainen sairastelun vuoksi sekä Tommi Rasi asepalveluksen vuoksi. Hyvinkäältä puuttui heidän tärkein levypallopelaajansa Ilkka Blomqvist, joka on tuttu nimi loimaalaisille jo kaudelta 2008-2009 LoKoKon paidasta. Lisäksi sentteri Akseli Rikka ja takamies Konsta Konttinen puuttuivat kotijoukkueen kokoonpanosta. Lukuisat poissaolot vaikuttivat otteluun valmistautumiseen molemmilla joukkueilla. Bisonsin tärkein asia oli keskittyä sarjan parhaan pistemiehen HyPon amerikkalaistakamies D’Von Campbellin puolustamiseen.

Pelin alku oli hienokseltaan Bisonsin heiniä. Josh Caldwell vastasi Hypon johtoon avaamalla pelin näyttävästi donkilla. Bisons hyökkäsi alusta saakka rohkeasti korille, pakotti HyPon rikkomaan ja sitä kautta otti pelin hallintaan. Ennakkoon vaikeaksi puolustettavaksi ennakoitu Campbell teki muutaman näyttävän korin Rasmus Marttisen hyvästä puolustuksesta huolimatta.

Tilanteesta 19-24 alkanut toinen jakso käynnistyi tasaväkisesti. HyPo ei päässyt kirimään, sen sijaan Bisons lisäsi johtoaan 6-0 runilla sekä muutamalla hyvällä puolustuksella. Joona Mäkilä avasi pistetilinsä kolmen vapaaheiton ansiosta. Kolmannen heiton kolistua raudoista ulos, Josh Caldwell oli tilanteessa hereillä ja nosti kaksi pistettä Bisonsille. Juho-Matti Henttosen layup nosti Bisonsin jo 12 pisteen johtoon. Mahtavan ottelun pelannut 17-vuotias Mirko Laitinen käynnisti HyPon kirin ja tykitti toisella jaksolla 11 p (Kolme 3p heittoa) sisään. D’Von Campbell jäi jaksolla vain kahteen pisteeseen, siitä huolimatta HyPo kiri tauolle vain kolmen pisteen takaa-ajoasemassa.

Kuten monessa aiemmassa pelissä tauolta tuli latautunut Bisons. Puolustus tiivistyi ja heitot alkoivat osumaan kovilla prosenteilla sisään. Jakson aikana Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin protestoi itselleen teknisen virheen, joka tuntui kääntyvän lopulta jopa Bisonsin hyväksi. Virheen jälkeen Bisons pelasi parasta peliään. Sebastian Booker jaksoi hyökätä aggressiivisesti korille läpi ottelun ja oli tarkkana myös kaukoheitoissaan. Esko Salonen päätti jakson kahteen peräkkäiseen kolmoseen. 30 min jälkeen taululla komeilivat lukemat 58-72.

HyPo yritti vielä päästä mukaan voittotaisteluun, mutta Bisonsin tehotrio Caldwell – Henttonen ja Booker varmistivat kovilla suorituksillaan voiton Bisonsille. Lopussa ero repesi ja viimeinen jakso päättyikin murhaavasti 13-31 Bisonsille. Lopulliset tilastot kertoivat Bisonsin olleen parempi lähes jokaisella osa-alueella. Ainoastaan hyökkäyslevypallot satuttivat muutaman kerran pahasti, kun HyPo pääsi jauhaman pitkiä hyökkäyksiä Bisonsin huonon sulkupelin ansiosta. Jälleen suurin ero nähtiin vapaaheittoviivalle, jolle Bisons pakotti itsensä 32 kertaa, HyPon 8 heittoa vastaan. Bisonsin tehotrio Booker – Caldwell ja Henttonen tekivät ottelussa yhteensä 81 pistettä!

Bisonsin päävalmentaja Arttu Mannelin oli jälleen mietteliäs pelin ensimmäisestä puoliajasta:

• Pelin alku oli tutun hankala. Meille sattui paljon huolimattomuusvirheitä, joista vastustaja rankaisi. Toisella jaksolla ei juurikaan muutettu mitään. Luotimme omaan juttuumme ja se näytti toimivan, kommentoi Mannelin.

HyPon päävalmentaja Besim Maxhuni oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa taisteluun.

• Meidän nuori rosterimme taisteli hienosti vahvan Bisonsin rinnalla. Bisons on todella kova joukkue, täynnä nuoria mutta samalla kokeneita huippupelaajia.

Maxhuni antoi kiitoksensa myös lumituiskussa matkanneille vierasfaneille:

• Ja ennen kaikkea kiitos loimaalaisille faneille hienosta tunnelmasta! Odotan innolla sitä päivää kun vierailemme kevään aikana Loimaalla, kertoi Maxhuni.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Bisonsin Sebastian Booker (29 pistettä, 8 levypalloa, 6 syöttöä) sekä HyPo:n Mirko Laitinen 24 pistettä (3p heitot 5/10)