Porvoon Tarmo – LoKoKo Bisons 69-131 (37-70)

LoKoKo Bisons sai kuluvalla viikolla jobinpostia, kun joukkueen pisteykkönen Marcus White sai kahden ottelun pelikiellon Pyrintö Akatemia-ottelussa tapahtuneen tilanteen vuoksi. Myös Petteri Ruutiainen puuttui edelleen kokoonpanosta, kun Bisons matkasi Porvooseen 9 pelaajan voimin hakemaan kauden neljättä voittoa. Riku Laine vietti viikonloppua bussissa istuen, sillä mies oli lauantaina Vilppaan mukana Joensuussa, ja heti perään Bisonsin kokoonpanossa Porvoossa.

Kotimaisilla nuorukaisilla kauteen lähtenyt Tarmo esitti ottelun alkuun melkoista kolmosrallia, Bisonsin hallitessa 3 sekunnin aluetta Alex Fosterin ansiosta. Alkuminuuttien hapuilun jälkeen Bisons otti ottelun haltuunsa ja vei avausjakson 15-27.

Toisella jaksolla alkoikin sitten Bisonsin tykitys. Vastuunkantajista ei ollut pulaa, sillä jokainen kentällä käynyt pelaaja täytti paikkansa erinomaisesti. Puoliaikaan mennessä jokainen vierasjoukkueen pelaaja onnistui pisteiden teossa ja Bisons jyräsi jokaisella osa-alueella. Tarmolla oli suuria ongelmia varsinkin menetysten kanssa. Tarmo hukkasi pallon peräti 16 kertaa, joista Bisons juoksi yhteensä 30 pistettä. Bisons vei jakson murhaavasti 44-22 ja ratkaisi ottelun lopullisesti jo 20 minuutin pelailun jälkeen.

Kolmas jakso oli edeltävän kaltainen. Bisons rykäisi alkuun heti 10-2 runin ja Tarmon aikalisälle. Aikalisästä ei ollut kuitenkaan apua, sillä Porvoo tuskaili koko jakson heittopelinsä kanssa ja sai kasaan vai yhdeksän pistettä. Bisons pelasi kovaa molemmissa päissä, monipuolisella hyökkäyspelillä keräsi jälleen 31 pistettä.

Neljäs jakso oli ottelun tasaisin, mutta tuokin päättyi lopulta Bisonsin 30-23 voittoon. Tarmo menetti pallon lopulta 27 kertaa, Esko Salosen riistäessä pallon peräti viidesti. Kaarelta Bisons heitti laadukkaasti 12/28, mutta erityisen kova lukema oli 3 sekunnin alueen pisteet: 80! Onnistujia oli Porvoossa useita: Alex Foster oli illan tehokkain 25/11, mutta häntä säestivät loistavasti Ville Karvonen 24/4, Rasmus Marttinen 17/3, Esko Salonen 14/5/7 ja lainamies Riku Laine lähes tripla-tuplallaan 15/11/8 ja + 53! Markus Lammela heitti M1DA:n piste-ennätyksensä 13 ja Eemeli Hollo pelasi kauden avausottelunsa tehden kahdeksan pistettä. Porvoon harvoja onnistujia oli joukkueen pisteykkönen Otso Laakkonen 18 pisteellään.

Bisons jakaa nyt sarjan kärkipaikan yhdessä Lahti Basketballin kanssa.