LoKoKo Bisons – Ura Basket 80-90 (30-49)

Bisonsin karsintaottelut tulivat päätökseen lauantaina, kun Kaarinan Ura Basket vei myös toisen kohtaamisen nimiinsä lukemin 80-90. Viime ottelussa pahasti jyrän alle jäänyt Bisons pelasi selvästi paremmin ja taisteli kauden loppuun hyvällä asenteella.

Ottelun alku oli tasainen, kun Esko Salonen osui heti alussa kahdella kolmosella.Stephen Croone oli viime ottelun tapaan lähes pysäyttämätön ja heitti pallot koriin läheltä ja kaukaa. Mikael Sandberg pelasi tällä erää viimeisen ottelunsa pääsarjatasolla ja teki sen tyylillä. ”Ässä” Sandberg heitti käsien yli kolmoset pussiin ja erinomainen myös levypallopelissä.

Bisons oli tehnyt läksynsä viime ottelusta, sillä se onnistui estämään Trey Niemen ajot ottelun alkupuolella. Väkivahvan Jesse Perryn tuplaus antoi lisätilaa kaarelle, jossa Croone ja Sandberg juottivat myrkkyä Biisoneille.

Pelin tappoi toisen jakson huono hyökkäyspeli. Bisons hävisi jakson 10-21 ja ero kasvoi ottelun voiton kannalta turhankin suureksi. 2p heitot löysivät tiensä vain 27 %:n tarkkuudella sisään, mikä ei riitä koripallo-ottelun kääntämiseen.

Kesälomien lähestyminen näkyi toisella puolella, kun suurin palo joukkueiden pelaamisesta loisti poissaolollaan. Trey Niemi pääsi lopulta vauhtiin ja oli kolmannella jaksolla tehokas.

Vaikka Stephen Croone huilasi lähes kolme jaksoa, joutuivat Uran avainpelaajat Perryn johdolla pelaamaan selvästi isommat minuutit kuin torstain ottelussa. Kauden viimeinen jakso kulki Biisonien johdolla ja varsinkin Marcus White jaksoi taistella loppuun saakka, heittäen peräti 16 pistettä.

Kauden viimeisen ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Bisonsin Esko Salonen (13/6) ja Uran Mikael Sandberg (22/12).

Lehdistötilaisuudessa kapteeni Esko Salonen ja päävalmentaja Arttu Mannelin analysoivat mennyttä pelikautta:

• Tulimme ottelun alkuun pelaamaan eikä peli ollut ekan erän jälkeen taputeltu, kuten viimeksi Kaarinassa kävi. Kauden tavoite oli voittaa sarja, mutta siinä emme onnistuneet. Useiden vastoinkäymisten ja vaikean talvikauden jälkeen varsinkin välieräsarja oli meiltä hieno tasonnosto, kommentoi Salonen. Nälkää jäi myös ensi kaudelle, sillä Salonen ilmoitti olevansa heti valmis vaikkapa 15 km juoksulenkille.
  • Ottelu kuvasti osaltaan meidän koko kautta. Halusimme asettaa tavoitteet korkealle, voittaa Ura ja nousta Korisliigaan. Kausi oli monella tapaa vuoristorataa ja meillä oli välillä paljon vaikeuksia. Lopputulos on silti sellainen, joista voimme kaikki olla ylpeitä, totesi Mannelin. Kiitokset lähtivät myös fanien suuntaan, jotka ovat jaksaneet olla tukena myös vaikean kevätkauden aikana.