LoKoKo Bisons – Korikouvot 106-66 (56-22)

Kouvolan Kouvojen akatemiajoukkue Korikouvot saapui Loimaalle korisliigapelaajilla vahvistettuna. Joukkueen matkassa oli jo useampana vuonna korisliigaa pelanneet Arttu Saarijärvi ja Vili Nyman. Bisonsille lähtökohdat olivat vaikeat, kaksi peräkkäistä tappiota alla ja pelaajasiirtoja sisään ja ulos lähiviikkoina.

Bisons aloitti ottelun vahvasti. Alex Foster donkkasi ottelun ensimmäisen korin. Vahva puolustus omassa päässä ja Karvonen päättää nopean hyökkäyksen donkkaukseen. Bisons puolusti vahvasti ja hyökkäsi tehokkaasti, Bisons johto 10-0 ja Korikouvot ottaa aikalisän. Ottelua pelattu vajaa seitsemän minuuttia Bisons 19-4 johtoon, johon Korikouvot reagoi toisella aikalisällä. Korikouvojen kapteeni Juuso Mäenpään loukkaantuminen kuuden pelatun minuutin jälkeen Kouvot joutuivat pelaamaan seitsemällä pelaajalla ottelun lopun. Bisons toimi vahvana isäntänä koko ensimmäisen jakson päättyen 28-10.

Bisons jatkaa toisessa neljänneksessä siitä, mihin ensimmäisessä jäi, ensimmäiset viisi minuuttia erästä 16-6 Bisonsille. Kotijoukkue käytti laajasti pelaajamateriaaliaan, eikä Korikouvot päässeet mukaan toiseenkaan neljännekseen, lukemista 56-22 tauolle. Bisonsin Alex Foster oli ensimmäisen puolikkaan hahmo, 17 pistettä ja 14 levypalloa.

Toiselle puolikkaalle Bisons terävänä ja 13–3 runi neljässä minuutissa. Kolmas neljännes päättyi Petteri Ruutiaisen kahden pisteen koriin lukemissa 84-38.

Viimeisellä neljänneksellä Bisons päästi hieman jalkaa kaasulta eron kasvaessa ja käytti laajaasti pelaajiaan. Tämä näkyi Korikouvojen tähtikaksikon Saarijärvi & Nyman pistesarakkeissa. Kaksikko sai tilaa kentällä ja teki yhteensä 20 joukkueensa 28 pisteestä viimeisellä neljänneksellä. Ottelu päättyi 106-66.

Bisons oli hurjan vahva korinalla, peräti 62 pistettä (63% tarkkuus) kolmen sekunnin alueelta. Bisons rankaisi myös tehokkaasti pallonmenetyksistä nopeilla hyökkäyksillä, 18 pisteen verran. Bisonsin parhaana palkittiin Alex Foster, joka operoi hurjalla 42 tehokkuudella, 30 pistettä ja 20 levypalloa. Mikko Jämsän debyytti Bisons-paidassa oli onnistunut, 18 minuuttia peliaikaa, 8 pistettä, 1 levypallo, 4 syöttöä, 1 riisto ja +/- +24!

Bisonsin valmentaja Arttu Mannelin kommentoi nähtyjä otteita haastavalla kevätkaudella voitetun ottelun jälkeen:

”Tärkein juttu oli tässä se, että me ollaan paiskittu hommia, mutta kehitys ei ole aina lineaarista. Muutkin joukkueet yrittää tietenkin voittaa, niin on ollut kyllä tosi hankalaa, niin kuin kaikki tiedetään. Eli vaikka vastustaja olikin tänään liikkeellä hiukan kapealla rosterilla, niin meille kyllä kelpaa tämä voitto. Vieläpä kun tässä joukkueessa kukaan ei ole tottunut häviämään, enkä minä ole tottunut häviämään eikä täällä Loimaalla ole totuttu hävimään.”