LoKoKo Bisons on näin ollen turnauksen voittajana oikeutettu hakemaan sarjapaikkaa pykälää korkeammalle sarjatasolle eli valtakunnalliseen IB-divisioonaan.

Aiemmin pelatussa sijoitusottelussa turnauksen isäntä Äänekosken Huima ei antanut Hongan yllättää itseään ja vei turnauksen pronssitilan lukemin 77-58.

Koko turnauksen ajan tyylikkäästi ja äänekkäästi esiintynyt loimaalaisfanijoukko sai sunnuntain otteluun mukavasti lisävahvistuksia saviseudulta. Reilu 50-päisellä Biisonien fanijoukolla oli lauantain tapaan vastassa äänentuottovälineinään mm. painetorvia ja megafoneja käyttävä äänekoskelaisyleisö. Äänekoskelaisyleisön ”huumorista” sai osansa luonnollisesti Biisonit kannattajineen, mutta myös kentällä oikeutta jakaneet tuomarit. Biisonileirissä ollaankin ylpeitä ja kiitollisia faniensa joukkueelle koko kauden antamasta hienosta tuesta ja tyylikkäästä esiintymisestä kaikissa otteluissa.

Biisonit lähtivät finaaliotteluun hyvin valmistautuneina ja jo etukäteen tiedostaen, että vastustaja tulee heti ottelun alusta alkaen esittämään erittäin fyysistä ja intensiivistä koripalloa. Lauantain ottelun perusteella tiedossa oli myös, että PUS-Basket tulee pääosin ratkaisemaan korin läheisyydestä ei niinkään etäältä 3-pisteen viivan takaan.

Biisonien pelaaminen olikin heti ottelun alusta aivan eri tasolla eikä lauantain ottelussa nähtyä hermoilua ja väkinäistä pelaamista juurikaan nähty. Biisonit otti ottelun ensimmäisestä jaksosta alkaen hienoisen kuskin paikan otteluun. Ensimmäisen tauolle siirryttiin 9 pisteen johdossa tilanteessa 14-23.

Toisella jaksolla Biisonien puolustuspelaaminen tiivistyy aiheuttaen vastustajalle päänvaivaa ja muutaman pallonmenetyksen, joiden seurauksena Biisonit rankaisevat. Tästä ei kuitenkaan PUS-Basket hätäänny vaan rivien kokoamisen jälkeen roikkuvat pelissä mukana. Puoliajalle mennään tilanteessa 35-47.

Toisella puoliajalla peli jatkuu hyvin tasaisena, mutta tiukka tuomarilinja ajaa Biisonit hienoisiin virhevaikeuksiin. Tero Valkama saa jakson lopulla neljännen virheensä ehtien olemaan jaksolla kentällä vain vajaat 10 sekuntia ennen komennusta takaisin penkille. Kentän molemmissa päissä nähdään kovia ratkaisuja ja viimeiselle jaksolle siirrytään edelleen tiukassa 56-66 tilanteessa.

Viimeisellä jaksolla Biisonit käyvät jo lähes 15 pisteen johdossa ja peli tuntuu ratkeavan. Sitten tulee lyhyt musta jakso, jonka aikana Biisoneille vihelletään kolme aavistuksen kyseenalaistakin EU-virhettä. EU-virheiden seurauksena PUS-Basket tulee kuuden pisteen päähän peliä ollessa jäljellä pari minuuttia. Bisonsin ottaman aikalisän jälkeen kokenut kolmikko Clark, Kivinen ja De Woods ottavat joukkueen hartioilleen ja rauhoittavat pelin. Viimeisillä minuuteilla nähdään kovat ratkaisut Ronnie Clarkilta ja Giovonne De Woodsilta. Vastapäässä kuitenkin vastustaja kuittaa ja ottelun loppu pelataan piste-pisteestä Biisonien vieden voiton hienosti taistelleesta PUS-Basketista lukemin 86-94.

Bisons: Konsta Seppälä, Kyle Reid 19/11/4r, Jani Kivinen 11/3/2s, Tero Valkama 3/0, Ronnie Clark 25/9/1s, Emmanuel Jackson 6/2/5s/2r, Khaliq Ghani 7/8/2r, Matti Selinheimo 0/1, Juuso Mäkilä, Markus Lammela 0/1, Giovonne De Woods 23/4/6s, Vesa Pakkanen 0/1/1s.